Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
     ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Δ/ΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ 

  Στα πλαίσια της προσπάθειας για πλήρη ενημέρωση το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ γνωστοποιεί  τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δ/ντη Δ/νσης B/θμιας κ. Τζώτζη Ιωάννη.
   Συγκεκριμένα απ΄ την πλευρά του Δ.Σ. τέθηκε αρχικά το ζήτημα της δυσλειτουργίας των σχολικών μονάδων της περιοχής μας λόγω της έλλειψης αναπληρωτών , ζήτημα για το οποίο το Δ.Σ. έλαβε την διαβεβαίωση εκ μέρους του Δ/ντη Β/θμιας ότι πρόκειται άμεσα – εντός της τρέχουσας εβδομάδας – να τακτοποιηθεί με το αναμενόμενο δεύτερο κύμα διορισμού αναπληρωτών απ΄ την πλευρά του Υπουργείου.
  Συζητήθηκε ακόμα το θέμα της μετακίνησης των μαθητών και ειδικότερα των επικείμενων συμβάσεων με το ΚΤΕΛ που θα πρέπει να γίνουν στη βάση της εξυπηρέτησης και ΑΣΦΑΛΟΥΣ μεταφοράς τους.
   Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε απ΄ το ΔΣ ήταν και αυτό της στελέχωσης διαφόρων οργάνων διοίκησης κατόπιν διορισμού από το σώμα των εκπαιδευτικών. Τονίστηκε ιδιαίτερα στον Δ/ντη η βασική αξιακή αρχή της ΕΛΜΕ η οποία είναι ότι οι διορισμοί θα πρέπει να γίνονται με μοναδικό κριτήριο την αρχαιότητα μεταξύ αυτών των συναδέλφων που πληρούν τις προϋποθέσεις – και όχι με άλλα κριτήρια – ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης των αποφάσεων των εν λόγω οργάνων από το σώμα.