Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ενημέρωση για τη Γ.Σ των προέδρων των ΕΛΜΕ (06-02-2012)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για Γ.Σ. Προέδρων, ΟΛΜΕ 4/2/12 


Στις 4 Φεβρ 2012 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας. Στην ΓΣ αναπτύχθηκε σοβαρός προβληματισμός για την κατάσταση σήμερα και κυρίως για τους τρόπους αντίδρασης μας.
Όπως μπορείτε να δείτε σε άλλα έγγραφα εγκρίθηκε η εισήγηση και το πρόγραμμα δράσης, το οποίο αφήνεται στην αρμοδιότητα των τοπικών ΕΛΜΕ – για προσαρμογή, εμπλουτισμό κλπ

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ μας, γιατί τα πράγματα χειροτερεύουν – αναφέρθηκε στις προτεινόμενες απολύσεις Εκπαιδευτικών, στον ΕΟΠΥΥ, στις κρυφές μειώσεις μισθών (φορολογητέο, χαράτσια, πάγωμα μέσω βαθμολογίου και αξιολόγησης), για την προοπτική νέων μειώσεων μισθών, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων,  το κλείσιμο νέων σχολικών μονάδων, ειδικών σχολείων και τον κίνδυνο για κάποιες ειδικότητες με τα προγράμματα του νέου λυκείου, την χρησιμοποίηση της Αξιολόγησης για τρομοκράτηση των εκπ/κων, την καθήλωση του μισθού τους, την απόλυση, και την κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων.
Η ΟΛΜΕ επιδιώκει γενικές και όχι κλαδικές κινητοποιήσεις, αλλά και παράλληλη ανάδειξη επιμέρους κλαδικών και τοπικών ζητημάτων από εμάς
Τέλος θεωρεί ότι η παρούσα κυβέρνηση ειδικού σκοπού ΔΕΝ νομιμοποιείται να ψηφίζει νομοσχέδια για το νέο Λύκειο, Τεχνολογικό Λύκειο και Πανελλαδικές εξετάσεις .

Εγώ όπως είχα δεσμευθεί από την μικρή τοπική μας συνέλευση ψήφισα ΝΑΙ στην εισήγηση και ΟΧΙ στην 24ωρη απεργία, μια που παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της ΟΛΜΕ για πανεργατική απεργία μεταξύ 14 και 24 Φεβρ δεν υπήρχε ως τότε ανταπόκριση από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Είχα δεσμευτεί από την συνέλευσή μας να πω ναι σε απεργία μόνο με γενικά πανελλαδικά χαρακτηριστικά.
 Επέδωσα την πρόταση μας για ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ κάθε εβδομάδα όλων των ΕΛΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και την πρόταση για προβολή των αιτημάτων των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, που έγιναν δεκτές και ανέλαβε το Δ.Σ. να τις επεξεργαστεί.

Πρόεδρος  ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ