Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή του συλλόγου εκπαιδευτικών της ΕΠΑΣ Φλώρινας (05-02-2012)

ΕΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ 12/01/2012

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
3ο ΧΛΜ. Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΕΚ - ΙΕΚ
ΤΗΛ: 2385044733                                                                                                                            



Αξιότιμε κ. Διευθυντή της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας,


      με πλήρη γνώση και με συνέπεια λόγου, γραφής και ευθύνης, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ έναν αξιολογότατο σύλλογο υπεύθυνων και συνετών εκπαιδευτικών λειτουργών, που υπηρετούν στην ΕΠΑ.Σ. Φλώρινας, αλλά και μια σπουδαία μαθητική κοινότητα των μαθητών - σπουδαστών που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο, επανέρχομαι και πάλι στο ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ, θέμα για το οποίο έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν, που αφορά τη μετατροπή της ΕΠΑ.Σ. σε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ, το οποίο θα λειτουργεί σε απογευματινό  ωράριο, όπως και σήμερα.
      Και τούτο διότι, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επίκεινται σημαντικές αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση, όπου δρομολογούνται ουσιαστικές διαδικασίες μετατροπής των υφιστάμενων ΕΠΑ.Λ. (Επαγγελματικών Λυκείων) και ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματικών Σχολών), σε νέου τύπου σχολεία, τα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ. Στην πόλη μας, αυτήν τη στιγμή, λειτουργεί το 1ο ΕΠΑ.Λ. σε πρωινό ωράριο και η ΕΠΑ.Σ. , η οποία προέκυψε από τη μετατροπή του 2ου ΕΠΑ.Λ. σε ΕΠΑ.Σ. , σε απογευματινό ωράριο. Κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, η συγκεκριμένη σχολή προέρχεται από διαδοχικές μετατροπές Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών, που λειτουργούσαν από τη δεκαετία του 1960 και μέχρι σήμερα, ως ΚΕΤΕ, ΤΕΣ, ΤΕΛ, 2ο ΤΕΕ, 2ο ΕΠΑ.Λ. και τελικά ΕΠΑ.Σ. Φλώρινας, με κατά κανόνα, απογευματινό ωράριο λειτουργίας.
      Είναι πράγματι επιτακτική, σημαντική, καταλυτική και πολύ σπουδαία η προσφορά ενός τέτοιου είδους απογευματινού τεχνικού σχολείου, ως πυλώνα οικονομικής, τεχνολογικής και κοινωνικής ανάπτυξης, εδραιώνοντας τις θεμελιώδεις υποδομές τόσο του τομέα της παραγωγικότητας, όσο και του τομέα των υπηρεσιών, καταπολεμώντας την ανεργία, την απελπισία και διαλύοντας το ομιχλώδες τοπίο που περιβάλλει το τελευταίο χρονικό διάστημα την κοινωνία μας.
      Το σχολείο μας, ΕΠΑ.Σ. Φλώρινας, είναι το μοναδικό του τύπου αυτού, που λειτουργεί με πολύ μεγάλη εκπαιδευτική επιτυχία και απόδοση, σε απογευματινό ωράριο, σε όλο το νομό Φλώρινας και απευθύνεται σε μεγάλο εύρος ηλικίας και εκπαιδευτικών προσόντων μαθητές, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι, επαγγελματίες ή πτυχιούχοι άλλων σχολών, καταξιωμένοι κοινωνικοί εταίροι, ενήλικες ή μη, οι οποίοι φοιτώντας, μορφώνονται, εξειδικεύονται, εκπαιδεύονται, καλλιεργούνται, κοινωνικοποιούνται και γίνονται επαγγελματίες, θέτοντας υψηλούς στόχους και σοβαρά ελπιδοφόρες προσδοκίες για το ΜΕΛΛΟΝ τους.
      Με βασική αρχή μας λοιπόν, τη ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ, ως πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ευρύτερα του έθνους μας, διεκδικούμε ένα σημαντικό ρόλο και παρουσία ως σχολική μονάδα της Τεχνικής Εκπαίδευσης και της Επαγγελματικής εξειδίκευσης. Γι αυτό, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, αγωνιστικά τη μετατροπή του σχολείου μας ΕΠΑ.Σ. Φλώρινας, σε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ, για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε δυναμικά το σπουδαίο έργο μας, να θωρακίσουμε το λειτούργημά μας και να διασφαλίσουμε, με τη φιλότιμη προσπάθεια του στελεχιακού μας δυναμικού που αποτελείται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με υπερβάλλοντα ζήλο, ενεργώντας ως άνθρωποι - εκπαιδευτικοί και ως άνθρωποι - λειτουργοί, επιθυμούν το καλύτερο ή ακόμη και το άριστο αποτέλεσμα, για τη φοίτηση και την εκπαίδευση των μαθητών μας. Έχει αποδειχτεί ότι οι άνθρωποι που έχουν την δυνατότητα να μορφώνονται και να εκπαιδεύονται γίνονται καλύτεροι άνθρωποι και πιο ενεργοί κοινωνικοί εταίροι .
      Η κοινωνία μας, έχει ανάγκη από την Τεχνική Εκπαίδευση και ειδικά στην πόλη μας - ΦΛΩΡΙΝΑ - ,που η ακριτική γεωγραφική της θέση, ανάμεσα σε σύνορα δύο χωρών με ακραίες και τραγικά δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, με ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα, έχει αποδειχτεί ιστορικά και πρακτικά, ότι η ύπαρξη του σχολείου μας και η συνέχιση της λειτουργίας του, είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, καθώς καταφέρνει, να αναδεικνύει τη διαφορετικότητα, να μετατρέπει την απαισιοδοξία σε ελπίδα, να ανιχνεύει την κλίση των μαθητών σε κάποια εξειδικευμένη τέχνη, να δίνει επαγγελματική διέξοδο απομακρύνοντας τη βαριά σκιά της ανεργίας, να κατοχυρώνει τους πτυχιούχους διώχνοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, να καταξιώνει, να μορφώνει, να εκπαιδεύει και να κοινωνικοποιεί τους μαθητές, θέτοντας ιδανικά και  δίνοντας θάρρος και δύναμη στη διεκδίκηση ρόλου, δημιουργώντας μια ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ με ένα ΝΕΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, που θα κάνει το όνειρο πραγματικότητα, την ποιότητα ζωής καλύτερη και την κοινωνία ισχυρή, σύγχρονη, πολιτισμένη, με αναβαθμισμένη πολιτιστική ταυτότητα. Εδώ πρέπει να τονίσουμε, ότι κατά τα προηγούμενα έτη, αλλά ιδιαίτερα την τελευταία διετία, όλοι σχεδόν οι πτυχιούχοι των ειδικοτήτων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων του σχολείου μας, εργάζονται σήμερα, ως εξειδικευμένοι πλέον τεχνίτες και ως καταξιωμένοι επαγγελματίες, με βάση πρόσφατα στατιστικά στοιχεία.   
      Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, με σοβαρές κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές, πρόθυμο, έμπειρο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό προσωπικό και μεγάλο αριθμό ώριμων, καλλιεργημένων και συνειδητοποιημένων μαθητών, ώστε να γίνουμε ένα σύγχρονο, δυναμικό και μοντέρνο ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ, που θα προσφέρει στους ανθρώπους γνώσεις και θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας, της πόλης και γενικότερα του Νομού της Φλώρινας.
      Ελπίζουμε, η πολιτεία και οι κοινωνικοί φορείς, να σταθούν βοηθοί και αρωγοί στην προσπάθειά μας. Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης, να υιοθετήσει το ΑΙΤΗΜΑ μας, να κατανοήσει τη σοβαρότητα του και να προχωρήσει, εν όψει των νέων καινοτόμων αλλαγών που προωθεί, στη ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΕΠΑ.Σ. Φλώρινας σε ένα νέο ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ, με σύγχρονες, επίκαιρες και μοντέρνες ειδικότητες και υψηλούς εκπαιδευτικούς στόχους, έτσι ώστε η δυσκολία, η ύφεση και η οικονομική δυσπραγία να δώσουν τη θέση τους στην προοπτική ενός νέου περιβάλλοντος εργασίας, με το μέλλον φωτεινό, σταθερό και επιτυχημένο.



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΤΗΣ ΕΠΑ.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ