Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Διευκρινιστική επιστολή προς τους Υπεύθυνους του Blog Florine@ (21-01-2012)

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προέδρου ΕΛΜΕ Φλώρινας


21/ 1/ 2012
ΠΡΟΣ     FLORINE@

Αγαπητοί Υπεύθυνοι της FLORINE@

    Στην επιστολή της ΕΛΜΕ Φλώρινας της 17/1/2012 με τίτλο ‘Προβλήματα σχολικών μονάδων στο πλαίσιο των καλλικρατικών δήμων’ την οποία σας αποστείλαμε και δημοσιεύσατε – και σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτό – θέσατε ως ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ την φράση: ΄ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ΄, φράση η οποία αλλοιώνει την ουσία της επιστολής μας και μας εμπλέκει στην προβαλλόμενη στον τύπο διαμάχη μεταξύ Δημάρχου Φλώρινας, Περιφέρειας κ.α.
    Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα εξής (και παρακαλούμε για την αυτούσια δημοσίευση της παρούσης στην ιστοσελίδα σας):

·   Η κεντρική ιδέα της επιστολής είναι ότι οι νέοι μεγάλοι Καλλικρατικοί Δήμοι έχουν επιφορτισθεί με πολλές λειτουργίες και δαπάνες σε σχέση με τα σχολεία  και αντίστοιχα υπάρχει ελλιπέστατη – κεντρική μέχρι στιγμής - χρηματοδότηση στους Δήμους και στα σχολεία. Απ' ότι δε φαίνεται αυτό θα επιδεινωθεί στο μέλλον αφού σχεδιάζεται αύξηση των αρμοδιοτήτων των Δήμων.
·   Ήδη υπάρχει 50% περικοπή των κονδυλίων στα σχολεία μας φέτος.
·   Το ψύχος απλά ανέδειξε νωρίτερα τις αδυναμίες αυτές όπως και τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την χρηματοδότηση.
·   Αναφέρουμε στην επιστολή και τους τρεις Δήμους της Φλώρινας.
·   Τέλος η επιστολή ασφαλώς θίγει την αργοπορία στο καθαρισμό, αποχιονισμό, επισκευές κλπ, αλλά αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε δει και κυρίως ο ίδιος ο Δήμος παραδέχτηκε παραπέμποντας στην ελλιπή χρηματοδότηση και σε άλλους  κατά τη γνώμη του λόγους, στους οποίους δεν θα υπεισέλθουμε αφού δεν είναι αυτός ο ρόλος μας.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε μέλημα να υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους σε όλα τα επίπεδα, τις ευθύνες τους για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων και να διαμαρτυρόμαστε όταν παρατηρούνται προβλήματα, αγωνιζόμενοι μαζί με όλους τους πολίτες για την βελτίωση του επιπέδου της παρεχόμενης Εκπαίδευσης.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΟΥΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ