Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση Προέδρου ΕΛΜΕ Φλώρινας (02-06-2015)


1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ 
ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

2. ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

1. Επειδή γίνεται πολύς - και δυστυχώς όχι εμπεριστατωμένος - λόγος για τον ορισμό των δύο επί πλέον μελών του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Φλώρινας, μόνο για την περίοδο επιλογής στελεχών, όπως προβλέπει ο ήδη υπάρχων νόμος, διευκρινίζω:
Α. Ήταν ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ να συμπεριληφθούν στα μέλη του ΠΥΣΔΕ - επαναλαμβάνω ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - ένας ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ως 6ο ΜΕΛΟΣ (ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) και ένα μέλος της ΕΛΜΕ το οποίο να προέρχεται από την 3η παράταξη στις εκλογές για ΠΥΣΔΕ ως 7ο μέλος. Αυτό στη λογική του 3ου αιρετού που ζητάμε από το Υπουργείο  και ως καλύτερη εκπροσώπηση των συναδέλφων - αυτά φυσικά έγιναν σε κάθε νομό της Δ. Μακεδονίας χωρίς να λαμβάνεται υπ όψη ποια ήταν η 3η παράταξη...
Β. Η επικοινωνία ήταν τηλεφωνική και έπρεπε να απαντήσουμε σε μισή ώρα.
Γ. Επικοινώνησα με μέλη της 3ης παράταξης και αφού διαπιστώθηκε ότι οι πιο πολλοί θα ήταν υποψήφιοι Διευθυντές, καταλήξαμε σε συμφωνία για τους συναδέλφους που τελικά επιλέχθηκαν, στη λογική της υπόδειξης από την 3η παράταξη συναδέλφων που δεν ανήκουν σ αυτήν αλλά έχουν την αποδοχή των συναδέλφων τους για το ρόλο που θα κληθούν να διαδραματίσουν. Ούτως ή άλλως τον τελευταίο λόγο είχε η 3η παράταξη.
Δ. Στη διαδικασία επιλογής πλέον ΔΕΝ υπάρχει συνέντευξη, και δεν βαθμολογούν τα μέλη ΠΥΣΔΕ, απλά επικυρώνουν μόρια και εξετάζουν ενστάσεις. Επίσης μόρια από συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ λαμβάνουν ΜΟΝΟΝ Αιρετοί...

2. Για πρώτη φορά στη χώρα μας θα εφαρμοστεί το μέτρο της εκλογής Διευθυντών - υπήρχε των Υποδιευθυντών ήδη- από τη βάση, από τους συλλόγους, αντικαθιστώντας την συνέντευξη. Είναι, παρ όλα τα μικροπροβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στην εφαρμογή, μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε την ωριμότητά μας και την ικανότητά μας να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τον εκδημοκρατισμό των συλλόγων (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ με την αλλαγή ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ που διεκδικούμε επίσης) και στην πορεία για την αυτονομία και την αυτοδιαχείριση των υποθέσεών μας. Δεν πρέπει αυτό το πείραμα να βουλιάξει στο βάλτο παλαιών αντιλήψεων και πρακτικών ή προσωπικών υπολογισμών.
Καλείστε να επιλέξετε τους καλύτερους με γνώμονα τις ικανότητες και το δημοκρατικό ήθος. Τους πρώτους μεταξύ ίσων στους συλλόγους για να ανοίξουμε νέα σελίδα συνεργασίας και δημιουργίας συνθηκών για το καλύτερο σχολείο που οραματιζόμαστε όλοι.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΟΥΛΗΣ