Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημέρωση για τις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά, του αιρετού Βαγγέλη Καπαρού (02-09-2014)

Ενημέρωση για τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά

Οι συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ για τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά των  εκπαιδευτικών που είναι οργανικά υπεράριθμοι, δεν συμπληρώνουν ωράριο (λειτουργικά υπεράριθμοι),  βρίσκονται στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ, αιτούντων απόσπαση και αποσπασμένων στο ΠΥΣΔΕ Φλώρινας, προβλέπεται να διεξαχθούν μεταξύ 9 με 11 Σεπτεμβρίου 2014. Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των σχετικών στοιχείων από τους Διευθυντές των σχολείων. Ο σχετικός πίνακας θα αποσταλεί στα σχολεία από τη γραμματεία του ΠΥΣΔΕ την Παρασκευή 5-9-2014. Επισημαίνεται στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν όλα τα σχολεία στα οποία επιθυμούν να εργαστούν είτε για συμπλήρωση του ωραρίου τους είτε για απόσπαση ασχέτως αν θα υπάρχει σχετικό κενό στον πίνακα.
Κατά τις συνεδριάσεις αυτές μέριμνά μας θα είναι η δικαιότερη, στηριγμένη στη Νομοθεσία αλλά και ανθρώπινη αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων. Ως εκπρόσωποι όλων των συναδέλφων αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.  Στα πλαίσια αυτά και με βασική μέριμνα την κάλυψη όλων, ώστε να μη βρεθεί κανείς έκθετος σε πιθανές υποχρεωτικές μετακινήσεις, θα κινηθούμε σε όλη τη διάρκεια των συνεδριάσεων.
 Αν κάποιος θεωρεί ότι αδικείται, έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τεκμηριωμένη αίτηση θεραπείας, για να επιληφθεί το ΠΥΣΔΕ σε επόμενη συνεδρίασή του. Αυτός είναι και ο τρόπος για να διορθωθεί πιθανό λάθος αλλά και να δικαιωθεί ο αιτών.
Παραθέτω παρακάτω την πάγια θέση μας περί της σειράς  τοποθέτησης σε λειτουργικά κενά την οποία θα προτείνουμε  κατά τις σχετικές συνεδριάσεις.
1.       Τοποθέτηση οργανικά υπεραρίθμων (που δεν κατέλαβαν νέα οργανική θέση)
2.       Τοποθέτηση ειδικών κατηγοριών
3.       Τοποθέτηση λειτουργικά υπεραρίθμων (που δεν συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο οργανικής)
4.       Τοποθέτηση αυτών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ
5.       Τοποθέτηση όσων αιτούνται απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ αλλά και όσων αποσπάσθηκαν από άλλο ΠΥΣΔΕ
Σημειώνεται ότι στη διαδικασία τοποθέτησης σε λειτουργικά κενά των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών (οργανικά και λειτουργικά) δεν ισχύει η διάκριση σε ομάδες αλλά όλοι συγκρίνονται μεταξύ τους με βάση τα μόρια μετάθεσης ανεξαρτήτως ομάδας .
Μόνο στις περιπτώσεις οργανικής άρσης της υπεραριθμίας (δηλαδή την περίοδο των βελτιώσεων, μεταθέσεων και οριστικών τοποθετήσεων)  των οργανικά υπεραρίθμων, που πραγματοποιείται μετά την  ανακοίνωση των μεταθέσεων, συγκρίνονται μεταξύ τους μόνο οι υπεράριθμοι της ίδιας ομάδας και αν δεν καταστεί δυνατό να λάβουν θέση τότε καταλαμβάνουν εναπομείνασα κενή θέση σε σχολεία της όμορης ομάδας (υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καλυφθεί όλα τα κενά της ομάδας τους)
Αυτή άλλωστε είναι και η σειρά που το ΥΠΑΙΘ υπέδειξε σε ερωτήματα της Π.Ε. σε παλαιότερη απάντηση του σε ερωτήματα εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας όπως επίσης και άλλων ΠΥΣΔΕ π.χ. Φθιώτιδας, Χίου κλπ τις οποίες και παραθέτω στο τέλος της ενημέρωσης

Καπαρός Βαγγέλης  τακτικό αιρετό μέλος, τηλ. 6936671898
Κουρεμπανάς Αλέξανδρος αναπληρωματικό αιρετό μέλος,  τηλ. 6974725591
Εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Φλώρινας

ΥΠΑΙΘ
Τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ) προκειμένου για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η διαδικασία των τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά γίνεται ως ακολούθως :
1.     Προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν χαρακτηρισθεί οργανικά υπεράριθμοι και δεν κατέστη δυνατόν να λάβουν νέα οργανική θέση. Η τοποθέτησή τους θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο  άρθρο 14 του Π.Δ 50/96, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 12 του Π.Δ.  100/97.
2.     Έπονται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ανήκουν σε  ειδική  κατηγορία  λόγω ασθένειας, κατά   τις διατάξεις   του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 30 του Ν.3848/2010.
3.  Στη συνέχεια, ακολουθούν οι εκπ/κοί που χαρακτηρίστηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9, του άρθρου 12 του Π.Δ. 100/97  για το σχολικό έτος 2012-2013 ακολουθώντας τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ 50/96.
4.     Κατόπιν, οι εναπομείναντες εκπ/κοί στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ συγκρινόμενοι μεταξύ τους.
5.     Έπειτα, τοποθετούνται οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί και
6.   Τέλος τοποθετούνται οι αποσπασμένοι εντός και εκτός των ΠΥΣΠΕ συνεκτιμώντας στις δηλώσεις προτίμησής τους τόσο τα υπηρεσιακά όσο και τα κοινωνικά κριτήρια.

ΥΠΑΙΘ απάντηση σε ερώτημα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Μαρούσι,                      20-11-2012                      
Αρ.Πρωτ.                        145137/Δ2       

ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε ερώτημα»
                Σε απάντηση του από 19-10-2012 ερωτήματος που υποβάλατε στην υπηρεσία μας σας       γνωρίζουμε τα εξής:
·         Σειρά προτεραιότητας κατά τη πλήρωση λειτουργικών κενών  σε μια περιοχή μετάθεσης έχουν αρχικά όλοι όσοι ανήκουν οργανικά στη συγκεκριμένη περιοχή μετάθεσης. Μεταξύ αυτών προηγούνται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί οργανικά υπεράριθμοι και δεν κατέστη εφικτό να λάβουν νέα οργανική θέση. Η τοποθέτησή τους πραγματοποιείται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο  άρθρο 14 του Π.Δ 50/96, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 12 του Π.Δ.  100/97. Έπονται οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίστηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9, του άρθρου 12 του Π.Δ. 100/97  για το σχολικό έτος 2012-2013 ακολουθώντας τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ 50/96 και τελευταίοι οι εναπομείναντες εκπ/κοί στη Διάθεση του /ΠΥΣΔΕ  συγκρινόμενοι μεταξύ τους βάσει των μονάδων μετάθεσής τους.
·         Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης των οργανικά ανηκόντων εκπαιδευτικών σε μια περιοχή μετάθεσης, τοποθετούνται σε εναπομείναντα λειτουργικά κενά οι αποσπασμένοι εντός και εκτός των ΠΥΣΔΕ συγκρινόμενοι μεταξύ τους βάσει των μορίων απόσπασης.
·         Σύμφωνα με την παρ. 9, του άρθρου 12 του Π.Δ. 100/97 «Οι διατάξεις της παραγράφου 3, και της παραγράφου 7 εδάφ. Β και 8 του άρθρου αυτού εφαρμόζονται αναλόγως και στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι εκπ/κοί δεν καλύπτουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας στην οργανική τους θέση (λειτουργικές υπεραριθμίες) κατά την έναρξη του σχολικού έτους και μέχρι της ρυθμίσεως της υπεραριθμίας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου»
·         Οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί έχουν κατά προτεραιότητα τοποθέτηση σε όλες τις σχολικές μονάδες στις οποίες προκύπτουν λειτουργικά κενά, προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους, συγκρινόμενοι μεταξύ τους βάσει μονάδων μετάθεσης.( παρ. 9, του άρθρου 12 του Π.Δ. 100/97)
·         Η κατά προτεραιότητα τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της ίδιας ή όμορης ομάδας αφορά την πλήρωση μόνο των οργανικών κενών και όχι των λειτουργικών, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Π.Δ. 50/97.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
                                                                                                                          ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

                                                                                                                                                            ΜΕΪΜΑΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ