Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας για την νέα εγκύκλιο Αυτοαξιόλογηση (26-03-2014)


ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    25/3/2014


ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
             (ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ…)

          Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας στην συνεδρίασή του της 26ης Μαρτίου αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Είναι φανερή η πολιτική ήττα του ΥΠΑΙΘ στο θέμα της Αυτοαξιολόγησης, όπου παρά τους εκβιασμούς και το μηχανισμό στελεχών που κινητοποίησε και παρά τους ισχυρισμούς του ότι σ' αυτό αντιδρά μόνο μια συνδικαλιστική μειοψηφία, καταφεύγει τώρα σε αντιδραστικές μεθόδους για να αναγκάσει τους συναδέλφους να την δεχτούν και να την εφαρμόσουν. Αν εφαρμόζονταν από την πλειοψηφία τότε γιατί να καταφύγει σ αυτήν την επιλεκτική υπενθύμιση διατάξεων και νόμων και να ξεχνά εσκεμμένα ότι ο Διευθυντής οφείλει να υλοποιεί τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων;
2. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ όπως και η ΟΛΜΕ, καλεί τους συναδέλφους να συνεχίσουν να αντιστέκονται και να μην εφαρμόζουν αυταρχικές διατάξεις που υπηρετούν στόχους εναντίον του μέλλοντος των σχολείων και της εκπαίδευσης και ανοίγουν δρόμους σε επικίνδυνες διαδικασίες παρέμβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Να αρνηθούν την συμμετοχή τους.
3. Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι η συμμετοχή μας στην αυτοαξιολόγηση είναι ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Επομένως αν ο Διευθυντής του σχολείου ορίσει  ο ίδιος ομάδες και τα μέλη τους, θα ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ. Δεν μιλάμε προφανώς για την περίπτωση που συνάδελφοι εθελοντικά συμμετέχουν. Καλό θα είναι επομένως να μην ορίζονται συνάδελφοι εφ όσον ο αριθμός των εθελοντών επαρκεί…
4. Εφ όσον συνάδελφος οριστεί χωρίς να θέλει, μπορεί να αμφισβητήσει νομικά την υπόθεση, και αυτό, όπως και όλη η υπόθεση της υποχρεωτικά  επιβαλλόμενης διαδικασίας από το ΥΠΑΙΘ μέσω του μηχανισμού του, θα αμφισβητηθεί νομικά και από την ΟΛΜΕ – βλ.σχετική σημερινή ανακοίνωση της.
5. Παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι θα καταγγελθεί οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού από διευθυντές ή άλλους, και ούτως ή άλλως το θέμα πλέον θα συζητηθεί ανοιχτά στην επόμενη γενική συνέλευση μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
          Το Υπουργείο είναι σαφές ότι προσπαθεί να επιτύχει την συναίνεση στα πιο αντιδραστικά μέτρα για την εκπαίδευση χρησιμοποιώντας θετικούς όρους και έννοιες. Εμείς πρέπει να δούμε τι κρύβεται πίσω από τη βιτρίνα και να αντισταθούμε χωρίς φόβους και χωρίς να υποκύπτουμε σε εκβιασμούς. Πριν είναι αργά.  
     
Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ