Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση - Ψήφισμα του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώριναςγια τις απολύσεις (17-03-2014)



ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    26/3/2014

         
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η Κυβέρνηση, ακολουθώντας τη γνωστή καταστροφική πολιτική και στο χώρο της Παιδείας, προχωρά με τη συμπλήρωση της οκτάμηνης διαθεσιμότητας, στην ολοκλήρωση μετά από 100 χρόνια, της διαδικασίας απόλυσης δημόσιων υπαλλήλων στη χώρα μας, πράγμα κατάφωρα αντισυνταγματικό που άνοιξε το δρόμο στην κατάργηση της μονιμότητας.
Ο Υπουργός Παιδείας δεν κράτησε το λόγο του για μετακίνηση έστω των 1850 σε διαθεσιμότητα συναδέλφων μας. Στην καλύτερη περίπτωση 200 συνάδελφοί μας απολύονται. Πρέπει ο Υπουργός  ή να κρατήσει το λόγο του ή να  παραιτηθεί.  
Στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε σαφές ότι οι απολύσεις των εκπαιδευτικών είναι κομμάτι του παζλ των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο, που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση για το 2013-2014. Ο κύριος Μητσοτάκης αρνήθηκε οποιαδήποτε νέα προκήρυξη θέσεων, προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς.
         
Για το κίνημα των εκπαιδευτικών τίποτα από αυτά δεν θεωρείται τετελεσμένο. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να γυρίσουν πίσω στα σχολεία όλοι οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί, να ξαναλειτουργήσουν οι καταργημένοι τομείς-ειδικότητες στη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, για να μπορούν οι νέοι της χώρας μας να σπουδάζουν στα αντικείμενα που επιλέγουν οι ίδιοι και όχι σε αυτά που επιβάλλουν τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα.
Μαζί με τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις πολύμορφες κινητοποιήσεις της τελευταίας εβδομάδας ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου θα συνεχίσουμε.


ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ


Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ