Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ψήφισμα 1ου Γυμνασίου Φλώρινας


ΨΗΦΙΣΜΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο  Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας είναι αντίθετος με τη συγκεκριμένη μορφή Αυτοαξιολόγησης  που στοχεύει στο παραπέρα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων μας και σε απολύσεις εκπαιδευτικών. Αυτό φαίνεται από το ότι είναι μια τυπική γραφειοκρατική διαδικασία χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και χωρίς αύξηση δαπανών για την παιδεία.

Η Αυτοαξιολόγηση της σχολικής κοινότητας – σχολείου πρέπει να καθορίζεται από όρους ωφέλιμους για όλα τα παιδιά, συνυπολογίζοντας όλες τις τοπικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και φυσικά θα πρέπει να έχει ως μοναδικό σκοπό τη βελτίωση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και όχι να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα.

Το Ελληνικό Σχολείο αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων, για τα οποία δεν ευθυνόμαστε οι εκπαιδευτικοί. Παρόλα αυτά το κρατάμε όρθιο με το φιλότιμό μας.

Μήπως η εκπαιδευτική πολιτική που προωθείται έχει σκοπό να απαξιώσει τα δημόσια σχολεία, για να δημιουργήσει έναν ιδιωτικό τομέα που προοδευτικά θα αντικαταστήσει τα δημόσια Σχολεία;

Απαντούμε λοιπόν

Δε φοβόμαστε την αυτοαξιολόγηση που θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Λέμε ΝΑΙ

ü      Στον έγκαιρο προγραμματισμό και στελέχωση των σχολείων
ü      Στην υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία
ü      Σε επιμόρφωση, σε ημερίδες και σε σεμινάρια
ü      Στη συνεχή επαφή με γονείς και κηδεμόνες

Ήδη σαν Σχολική Μονάδα κάνουμε δράσεις προς την κατεύθυνση που αναφέρουμε παραπάνω, επειδή το πιστεύουμε και όχι επειδή μας τα επέβαλε κάποιος.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ
ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Πιστεύουμε ότι σε μια εποχή που η πλειοψηφία των Ελληνικών οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως των εκπαιδευτικών, βυθίζονται στην ανέχεια, στην απόλυτη εξαθλίωση, τη θλίψη, την απελπισία και την ανασφάλεια πρέπει να αγωνιστούμε για τη διαφύλαξη του αναφαίρετου συνταγματικού δικαιώματος της «Δωρεάν Παιδείας» για όλους, που θα παράγει μια γενιά μαθητών με περισσότερες γνώσεις και καλύτερα προετοιμασμένους για τις ευθύνες που θα κληθούν να αναλάβουν ως πολίτες.