Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ψήφισμα 1ου ΕΠΑΛ Αμυνταίου



Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

   Ο Σύλλογος  Διδασκόντων του 1ου  ΕΠΑΛ  Αμυνταίου ομόφωνα δηλώνει την αντίθεσή του με την επιχειρούμενη αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
   Η αξιολόγηση αυτή δεν έχει στόχο να βελτιώσει ούτε τους εκπαιδευτικούς, ούτε το επίπεδο του δημόσιου  σχολείου. Αντίθετα θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών, την επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών και των αξιοπρεπών ανθρώπινων σχέσεων στο σχολείο, την περαιτέρω μισθολογική απώλεια. Και κυρίως,  το διαχωρισμό σχολείων- καθηγητών-μαθητών σε ανώτερους και κατώτερους, τη συρρίκνωση σχολείων και την απόλυση εκπαιδευτικών. Εμείς, οι καθηγητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης ήδη έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης με την κατάργηση ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ και τη διαθεσιμότητα των συναδέρφων μας.
   Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση και την απόφαση του σωματείου και του κλάδου μας, εκφράζουμε τη διαφωνία και την πλήρη αντίθεσή μας στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και σε οποιαδήποτε μονομερή  αξιολόγηση εκπαιδευτικού και επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειές μας.

                                                                         Αμύνταιο, 14-2-2014