Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ενημερωτικό για τη συνάντηση των Σωματείων του Δημοσίου (26-06-2012)


ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - 25  ΙΟΥΝΙΟΥ  2012



Έγινε σήμερα με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Φλώρινας στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης συνάντηση σωματείων των εργαζομένων του Δημοσίου του νομού μας στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι των Γιατρών του Νοσοκομείου, των Αστυνομικών, των εκπαιδευτικών Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης και του εκπροσώπου της Νομαρχιακής της ΑΔΕΔΥ.

Στη συνάντηση που είχε διερευνητικό χαρακτήρα:

•    Συμφωνήθηκε να υπάρξει από Σεπτέμβριο πιο συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης των κοινών θεμάτων μαζί με ΟΛΑ τα σωματεία Δημοσίου του νομού και οργάνωση της εκπροσώπησης και της συχνότερης επικοινωνίας τους.

•    Συζητήθηκε το θέμα του επιδόματος παραμεθορίου και αποφασίστηκε να γίνει παράσταση στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ηλιάδη ώστε να αποτραπεί η περικοπή του επιδόματος στο 1/3 του νομού.

•    Συζητήθηκαν τα θέματα του ΕΟΠΥΥ όπου σύμφωνα με την ανάλυση του εκπροσώπου των γιατρών τα πράγματα χειροτερεύουν και με βάση το Μνημόνιο – ορισμός ανώτερου ποσού επιδότησης στην υγεία από το κράτος -   και τα χρέη του Δημοσίου προς φαρμακοποιούς, νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικούς γιατρούς κ.α. αναμένεται να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ασφαλισμένους από το ήδη υπάρχον που βιώνουμε καθημερινά. Ως εκ τούτου χρειάζονται άμεσα μέτρα και δράσεις.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ