Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ενημερωτικό Δελτίο της ΕΛΜΕ Φλώρινας - Ιούνιος 2012 (07-06-2012)


ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ 

 ΙΟΥΝΙΟΣ  2012


·          Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας συναντήθηκε με τις-τους κ. Συμβούλους Φιλολόγων και Αγγλικής Φιλολογίας του νομού μας, κ.κ. Πολατίδου, Φαρμάκη και Μπουζοκίδη, και συζήτησε μαζί τους θέματα της εκπαίδευσης με κύριο το ζήτημα της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών. Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος προς θετική κατεύθυνση. Οι κ. Σύμβουλοι έδειξαν κατανόηση για τις θέσεις του κλάδου και συμφωνήθηκε να γίνεται διαρκής διάλογος για όλα τα ανοικτά θέματα.
·          Συνάντηση είχε το Δ.Σ. επίσης με τον Προϊστάμενο κ. Τζώτζη Γ. Μεταξύ άλλων συζητήσαμε τα Θέματα :
να λειτουργήσει το Γυμν. Βαρυκού ως παράρτημα του Γυμν. Λεχόβου – : είπε να το συζητήσουμε /
να δημοσιεύονται οι Επιτροπές Εξετάσεων και να λαμβάνεται υπόψη η κυκλική εναλλαγή προσώπων – : συμφώνησε /
 να δίνονται με εκτίμηση ΠΥΣΔΕ περισσότερα κενά στον Νομό μας – : δίνονταν πάντα αλλά το Υπουργείο δεν τα λάμβανε πάντα υπόψη /
το ζήτημα των Οδοιπορικών και πάλι /
τα οργανικά Κενά Ειδικής Αγωγής – : βγήκαν κενά αλλά θα καλυφθούν πρώτα από μεταθέσεις 2013 και μετά θα γίνει διαγωνισμός, για φέτος θα ακολουθηθεί ο παλιός τρόπος των αποσπάσεων /
το ωράριο όσων έχουν προϋπηρεσία σε ΑΕΙ ΤΕΙ κλπ – : είπε θα εφαρμοσθεί ο νόμος για ΟΛΟΥΣ.
·          Ήδη 375 συνάδελφοι δήλωσαν ότι θα πληρώνουν την εισφορά σε ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ μέσω μισθοδοσίας. Η παρακράτηση άρχισε με καθυστέρηση από Ιούλ 2012 λόγω προβλημάτων με ΑΦΜ ΕΛΜΕ και Τραπεζικό Λογαριασμό, τα οποία ήδη λύθηκαν. Ως εκ  τούτου στην μισθοδοσία Ιουλίου έγινε παρακράτηση για μήνες Ιαν μέχρι και Ιουλ 2012 και από δω και πέρα θα είναι κανονική 2,25 € ανά μήνα. Όσοι συνάδελφοι θέλουν αποδείξεις να το δηλώνουν στον ταμία ή στα μέλη του Δ.Σ. Το ίδιο για τις ΚΑΡΤΕΣ ΟΛΜΕ.    -///-     Το Δ.Σ. απευθύνει έκκληση να ακολουθήσουν τον ίδιο τρόπο και τα άλλα μέλη της ΕΛΜΕ – διευκολύνει την διαδικασία για τους μόνιμους. Επίσης 35 περίπου συνάδελφοι φαίνονται να ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ και μετά από ένα τελευταίο έλεγχο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ το αρχείο με τα μέλη μας. Οι αποσπασμένοι από άλλο νομό στην Φλώρινα πρέπει να τακτοποιηθούν εντός Ιουνίου. Το ίδιο όσοι δήλωσαν ότι θέλουν να πληρώνουν ανά εξάμηνο – οι περισσότεροι ακόμα δεν πλήρωσαν, άρα μέχρι την τακτοποίηση ΔΕΝ θεωρούνται μέλη ΕΛΜΕ. Επίσης δεν ολοκληρώθηκε ακόμα ο έλεγχος των αποσπασμένων σε άλλο νομό με οργανική Φλώρινα.
·          Τέλος το Δ.Σ. κατόπιν αιτήσεών τους είχε ενημερωτική συνάντηση για τα θέματα που μας απασχολούν με υποψήφιους Βουλευτές του νομού μας.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ