Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Επιστολή για το επίδομα παραμεθορίου (21-06-2012)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Γραφεία ΔΔΕ Φλώρινας
ΚΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ      
531 00 Φλώρινα          
Τηλ. 2385028287


e-mail:  cbamn@sch.gr
http://elme-florina.blogspot.com/                     Ημερομηνία: 21 / 06 / 2012




    ΠΡΟΣ:    •    κ. Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας
•    κ. Βουλευτές Φλώρινας
•    κ. Δήμαρχο Φλώρινας
•    κ. Δήμαρχο Πρεσπών
•    κ. Δήμαρχο Αμυνταίου
•    κ. Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας
•    ΔΔΕ Φλώρινας
    
ΚΟΙΝ:    
•    ΟΛΜΕ
•    Σχολεία Ν. Φλώρινας

Θέμα:    Επίδομα Παραμεθορίου
      
κ. Υπουργέ,

Με την υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.48/51/οικ.13129/7-06-2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζητείται από τους Γ.Γ. των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να προτείνουν αιτιολογημένα πόλεις ή χωριά - τα οποία βρίσκονται έξω από την ζώνη των 20χλμ από τα σύνορα - ως προς την αναγκαιότητα χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου, με βάση τα κριτήρια που καθορίζονται στην εγκύκλιο.
Σύμφωνα με το Ν.4024/2011 του ενιαίου μισθολογίου-βαθμολογίου, οι πρώην χαρακτηριζόμενες ως προβληματικές ή / και παραμεθόριες περιοχές Α΄ και Γ΄, είναι εκείνες που συνεχίζουν να λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου, το οποίο έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 100€ μικτών αποδοχών. Συνεπώς με την υφιστάμενη κατάσταση το επίδομα αυτό το λαμβάνουν όλοι οι απασχολούμενοι εκπαιδευτικοί στο Ν. Φλώρινας, νομό ακριτικό, με δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος επιβίωσης κατά τη μακρά χειμερινή του περίοδο. Εδώ πρέπει να ληφθεί υπόψη και η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, και οι εκπαιδευτικοί φυσικά, λόγω της μεγάλης μείωσης ως και 40% των μισθών τους.
Επίσης, επειδή το πνεύμα της χορήγησης του παραπάνω επιδόματος-κινήτρου αρχικά ήταν η ενίσχυση των συνοριακών νομών  και των κατοίκων που επέλεγαν να διαβιώσουν εκεί, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας ζητάει από όλους τους παραλήπτες του εγγράφου να στηρίξουν τη συνέχιση χορήγησης του επιδόματος σε όλο το Νομό και ειδικότερα από τους Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Δήμαρχους Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου, Προϊστάμενο ΔΔΕ Φλώρινας, οι οποίοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και τις δυσμενείς συνθήκες και να αιτιολογήσουν εγγράφως στην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας – Ηπείρου την ανάγκη συνέχισης χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου σε όλο το νομό της Φλώρινας.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Μπουντουλούλης Ευάγγελος                     Κολοκοντές Αργύρης