Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση Γενικής Συνέλευσης ΕΛΜΕ Φλώρινας στις 27-06-2012 (21-06-2012)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΟΛΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
στις 7 το απόγευμα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
με θέμα:

θέσεις για την 
ΜΕΤΑΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ της ΟΛΜΕ στην ΑΘΗΝΑ 30/6/2012
και η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ και των ΘΕΜΑΤΩΝ του



Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




Ευχαριστήριο του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας για την ανταπόκριση των συναδέλφων στα Φροντιστήρια Αλληλεγγύης (26-06-2012)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    19/06/2012
            
                   
«ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ »

Ευχαριστήριο Δ.Σ. ΕΛΜΕ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στα μέλη της, τα οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Δ.Σ. και υπό την αιγίδα της ΕΛΜΕ ή άλλων φορέων προσφέρθηκαν να κάνουν  βοηθητικά μαθήματα ΔΩΡΕΑΝ σε μαθητές των σχολείων μας, οι οποίοι δεν μπορούσαν για οικονομικούς λόγους να καταφύγουν σε άλλες μορφές βοήθειας.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι την επόμενη σχολική χρονιά η όλη προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί.
(Υ.Γ. Κατόπιν επιθυμίας των μελών μας που συμμετείχαν στην προσπάθεια δεν δημοσιεύουμε τα ονόματα τους).

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ενημερωτικό για τη συνάντηση των Σωματείων του Δημοσίου (26-06-2012)


ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - 25  ΙΟΥΝΙΟΥ  2012



Έγινε σήμερα με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Φλώρινας στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης συνάντηση σωματείων των εργαζομένων του Δημοσίου του νομού μας στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι των Γιατρών του Νοσοκομείου, των Αστυνομικών, των εκπαιδευτικών Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης και του εκπροσώπου της Νομαρχιακής της ΑΔΕΔΥ.

Στη συνάντηση που είχε διερευνητικό χαρακτήρα:

•    Συμφωνήθηκε να υπάρξει από Σεπτέμβριο πιο συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης των κοινών θεμάτων μαζί με ΟΛΑ τα σωματεία Δημοσίου του νομού και οργάνωση της εκπροσώπησης και της συχνότερης επικοινωνίας τους.

•    Συζητήθηκε το θέμα του επιδόματος παραμεθορίου και αποφασίστηκε να γίνει παράσταση στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ηλιάδη ώστε να αποτραπεί η περικοπή του επιδόματος στο 1/3 του νομού.

•    Συζητήθηκαν τα θέματα του ΕΟΠΥΥ όπου σύμφωνα με την ανάλυση του εκπροσώπου των γιατρών τα πράγματα χειροτερεύουν και με βάση το Μνημόνιο – ορισμός ανώτερου ποσού επιδότησης στην υγεία από το κράτος -   και τα χρέη του Δημοσίου προς φαρμακοποιούς, νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικούς γιατρούς κ.α. αναμένεται να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ασφαλισμένους από το ήδη υπάρχον που βιώνουμε καθημερινά. Ως εκ τούτου χρειάζονται άμεσα μέτρα και δράσεις.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Επιστολή για το επίδομα παραμεθορίου (21-06-2012)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Γραφεία ΔΔΕ Φλώρινας
ΚΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ      
531 00 Φλώρινα          
Τηλ. 2385028287


e-mail:  cbamn@sch.gr
http://elme-florina.blogspot.com/                     Ημερομηνία: 21 / 06 / 2012




    ΠΡΟΣ:    •    κ. Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας
•    κ. Βουλευτές Φλώρινας
•    κ. Δήμαρχο Φλώρινας
•    κ. Δήμαρχο Πρεσπών
•    κ. Δήμαρχο Αμυνταίου
•    κ. Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας
•    ΔΔΕ Φλώρινας
    
ΚΟΙΝ:    
•    ΟΛΜΕ
•    Σχολεία Ν. Φλώρινας

Θέμα:    Επίδομα Παραμεθορίου
      
κ. Υπουργέ,

Με την υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.48/51/οικ.13129/7-06-2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζητείται από τους Γ.Γ. των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να προτείνουν αιτιολογημένα πόλεις ή χωριά - τα οποία βρίσκονται έξω από την ζώνη των 20χλμ από τα σύνορα - ως προς την αναγκαιότητα χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου, με βάση τα κριτήρια που καθορίζονται στην εγκύκλιο.
Σύμφωνα με το Ν.4024/2011 του ενιαίου μισθολογίου-βαθμολογίου, οι πρώην χαρακτηριζόμενες ως προβληματικές ή / και παραμεθόριες περιοχές Α΄ και Γ΄, είναι εκείνες που συνεχίζουν να λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου, το οποίο έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 100€ μικτών αποδοχών. Συνεπώς με την υφιστάμενη κατάσταση το επίδομα αυτό το λαμβάνουν όλοι οι απασχολούμενοι εκπαιδευτικοί στο Ν. Φλώρινας, νομό ακριτικό, με δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος επιβίωσης κατά τη μακρά χειμερινή του περίοδο. Εδώ πρέπει να ληφθεί υπόψη και η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, και οι εκπαιδευτικοί φυσικά, λόγω της μεγάλης μείωσης ως και 40% των μισθών τους.
Επίσης, επειδή το πνεύμα της χορήγησης του παραπάνω επιδόματος-κινήτρου αρχικά ήταν η ενίσχυση των συνοριακών νομών  και των κατοίκων που επέλεγαν να διαβιώσουν εκεί, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας ζητάει από όλους τους παραλήπτες του εγγράφου να στηρίξουν τη συνέχιση χορήγησης του επιδόματος σε όλο το Νομό και ειδικότερα από τους Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Δήμαρχους Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου, Προϊστάμενο ΔΔΕ Φλώρινας, οι οποίοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και τις δυσμενείς συνθήκες και να αιτιολογήσουν εγγράφως στην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας – Ηπείρου την ανάγκη συνέχισης χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου σε όλο το νομό της Φλώρινας.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Μπουντουλούλης Ευάγγελος                     Κολοκοντές Αργύρης

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Επιστολή για την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Βαρικού (20-06-2012)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Γραφεία ΔΔΕ Φλώρινας
ΚΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ       
531 00 Φλώρινα           
Τηλ. 2385028287

e-mail:  cbamn@sch.gr

http://elme-florina.blogspot.com/          Ημερομηνία: 19 / 06 / 2012



    ΠΡΟΣ:    κ.  Υπουργό Παιδείας

    ΚΟΙΝ:    •    Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
•    ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
•    ΟΛΜΕ


Θέμα:    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΡΙΚΟΥ
       
Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Κοινότητας Βαρικού και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Βαρικού και συμφωνώντας με τα αιτήματά τους επανέρχεται και ζητάει την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Βαρικού – το οποίο έκλεισε ουσιαστικά με τις περσινές συγχωνεύσεις σχολείων – και στην χειρότερη περίπτωση την εξέταση της λειτουργίας του ως ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του Γυμνασίου Λεχόβου, ώστε οι μαθητές να μην υφίστανται την ταλαιπωρία των μετακινήσεων υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα σε γειτονικά σχολεία.
Επισυνάπτουμε τις θέσεις της Κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων Βαρικού.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Μπουντουλούλης Ευάγγελος                    Κολοκοντές Αργύρης












    





ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ  :
   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΒΑΡΙΚΟΥ
Ταχ. Δ/νση    :    Βαρικό
        500 05 ΕΜΠΟΡΙΟ
Τηλέφωνο    :    24630 94164
Fax    :    2463094039
Κινητό Γκέλης: 6932684163
Κινητό Στάθης: 6970293970 2463351000
E-mail    :    k.varikou@kep.gov.gr
E-mail       : lmanou1@gmail.com
    Βαρικό, 12-6-2012 
Αριθ. Πρωτ. 20

ΠΡΟΣ:


Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Αγγελική – Ευφροσύνη Κιάου

Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας κ. Ζυγούρη Έλενα

Διευθυντή Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Φλώρινας κ. Τζώτζη Ιωάννη

Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδη Ιωακείμ

Πρόεδρο ΕΛΜΕ Φλώρινας κ. Μπουντουλούλη Ευάγγελο


   
ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία Γυμνασίου Βαρικού

ΣΧΕΤ.: 908/20-01-2011 Δημοτικής Ενότητας Βαρικού,10/13-4-2011, 12/06 – 06 - 2011,14/8-6-2011,15/14-6-2011 και 16/16-6-2011 Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Βαρικού,

Ζητούμε να επαναλειτουργήσει, μετά από ομόφωνη απόφαση των κατοίκων του Βαρικού και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το Γυμνάσιο, από το σχολικό έτος 2012-2013 είτε αυτόνομα σαν ξεχωριστή σχολική μονάδα, είτε ως παράρτημα του Γυμνασίου Λεχόβου.
Θυμίζουμε, ότι το Γυμνάσιο Βαρικού έχει χαρακτηριστεί ως δυσπρόσιτο με 10 μόρια και βρίσκεται σε μία απομονωμένη ορεινή περιοχή της Φλώρινας, χωρίς καμία συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση με τη Φλώρινα, αλλά ούτε και με το Αμύνταιο, που είναι ο Δήμος στον οποίο ανήκει. Η μοναδική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση είναι με την Πτολεμαΐδα, όπου  μεταφέρονται μαθητές του Βαρικού στα Γυμνάσια και στα  Λύκεια της Πτολεμαΐδας. Είναι χαρακτηριστικό και τραγελαφικό συγχρόνως, ότι νομαρχιακά, στρατολογικά ανήκει στη Φλώρινα, φορολογικά (Δ.Ο.Υ), Ι.Κ.Α., Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών  και Ο.Α.Ε.Δ. στο Αμύνταιο, εκκλησιαστικά, αστυνομικά, δικαστικά και υποθηκοφυλακείο στη Καστοριά, ΟΤΕ στην Πτολεμαΐδα, ΕΛΤΑ στο Εμπόριο. Επιπλέον, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση ούτε με τη Φλώρινα, Σε μία τέτοια ιδιόμορφη κατάσταση, το Γυμνάσιο του Βαρικού δίκαια θεωρείται από τους κατοίκους σαν κομμάτι της πολιτιστικής τους ύπαρξης, που δίνει ζωή και δημιουργικότητα στη νεολαία μας κάνοντας τους ενεργούς πολίτες.
Η λειτουργία του Γυμνασίου Βαρικού σταμάτησε την προηγούμενη σχολική χρονιά (2010-2011)- τον Αύγουστο 2011-, για λόγους που ακόμα θεωρούνται αδιευκρίνιστοι. Προγραμματίστηκε να συγχωνευτεί με το Γυμνάσιο Λεχόβου, το οποίο ναι μεν βρίσκεται 10χλμ μακριά από αυτό περίπου, αλλά συνδέονται μεταξύ τους με ένα απαιτητικό οδικό δίκτυο, γεμάτο με επικίνδυνες στροφές και περιορισμένη ορατότητα. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες (ο χειμώνας 2012 χαρακτηρίστηκε από ακραίες θερμοκρασίες και με έντονες και συνεχείς χιονοπτώσεις) που επικρατούν κάθε χρόνο στην περιοχή κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου μέχρι και τις αρχές της άνοιξης, λειτούργησαν αποτρεπτικά για τους μαθητές του Γυμνασίου Βαρικού να συνεχίσουν τη φοίτηση τους στο Γυμνάσιο Λεχόβου, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί. Οι τελευταίοι, συνεχίζουν τη φοίτηση τους, ΟΛΟΙ!!, στα Γυμνάσια της Πτολεμαΐδας, η οποία απέχει από το Βαρικό 17 χλμ. Αυτό  όμως ξεγελά, αν ληφθεί υπόψη ότι η διαδρομή του λεωφορείου περιλαμβάνει και άλλα γύρω χωριά με αποτέλεσμα η διαδρομή να διπλασιάζεται σε απόσταση (32 χλμ) και να διαρκεί μία ώρα τουλάχιστον.  Από το στοιχείο αυτό, είναι φανερό ότι η συγχώνευση, παρά τις μεγαλεπήβολες εξαγγελίες των αρμοδίων (υπουργών, δημάρχου, βουλευτών κ.τ.λ) για τη δημιουργία μίας ανεπτυγμένης και σύγχρονης σχολικής μονάδας στο Λέχοβο, απέτυχαν και μάλιστα οικτρά. Το μόνο που έχει επιτευχθεί, είναι η καθημερινή ταλαιπωρία των μαθητών του Γυμνασίου Βαρικού, να πηγαινοέρχονται καθημερινά στα σχολεία τους στην Πτολεμαΐδα. Τα τελευταία, είχαν επισημανθεί επανειλημμένως σε προηγούμενες μας εισηγήσεις, αλλά όπως, φαίνεται, αυτές έπεσαν στο κενό και κανείς αρμόδιος δεν τις έλαβε σοβαρά. Δυστυχώς, οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν.
Επιπλέον, θυμίζουμε ότι το Γυμνάσιο του Βαρικού συμμετείχε σε διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση και  στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας του Υπουργείου Εσωτερικών στα πλαίσια του διαγωνισμού «Βραβεία Περιφερειακών Εφημερίδων». Σε αυτούς τους διαγωνισμούς απέσπασε  2 πρώτες πανελλήνιες βραβεύσεις της μαθητικής εφημερίδας «Η γνώμη του Βαρικού», το 2005 από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση  και το 2008 από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας- Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης του Υπουργείου Eσωτερικών. Είναι το μοναδικό σχολείο της Ελλάδας που έχει πάρει βραβείο από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τώρα που ανεστάλη η λειτουργία του Γυμνασίου Βαρικού, η εφημερίδα των μαθητών του Γυμνασίου έχει σταματήσει να κυκλοφορεί με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημιουργικότητα των μαθητών, την επικοινωνία των κατοίκων του Βαρικού με συγγενείς τους στο εξωτερικό, την πολιτιστική ζύμωση και αλληλεπίδραση του σχολείου με την τοπική κοινωνία, την απομονωμένη και δυσπρόσιτη κ.τ.λ.   
Οι παραπάνω λόγοι, αποτελούν τα αδιάσειστα επιχειρήματα μας για την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Βαρικού. Η συγχώνευση απέτυχε, στο Λέχοβο δε δημιουργήθηκε καμία σύγχρονη σχολική μονάδα (αντίθετα τα προβλήματα του Γυμνασίου Λεχόβου παραμένουν ανυπέρβλητα) όπως είχε υποσχεθεί, οι μαθητές του Γυμνασίου Βαρικού φοιτούν στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της Πτολεμαΐδας και όχι στο Γυμνάσιο Λεχόβου, όπως απαιτούσε η συγχώνευση, ξοδεύοντας δύο ώρες καθημερινά κατά τη μετακίνηση τους.
Τα λάθη, εφόσον είναι ανθρώπινα, επιτρέπονται να γίνονται, αρκεί να μπορούν να διορθωθούν. Είναι ευκαιρία, με την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας, 2012-2013, οι μαθητές του Γυμνασίου Βαρικού να επιστρέψουν στο σχολείο, όπου ανήκουν. Προτείνουμε η επαναλειτουργία του Γυμνασίου να γίνει είτε αυτόνομα σαν δυσπρόσιτο σχολείο για τα οποία ισχύουν ευεργετικές διατάξεις του νόμου ως προς τον ελάχιστο αριθμό μαθητών , είτε ως, έσχατη περίπτωση παράρτημα του Γυμνασίου Λεχόβου. 


Για την τοπική Κοινότητα Βαρικού και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Βαρικού
   
Στάθης Μάρκος, - Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας  Βαρικού

Γκέλης Χρήστος - Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Βαρικού

Τζέλη Φωτεινή - Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Βαρικού
         
Φραντζέλα Φανή - Γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Βαρικού

Πατέγου Σοφία - Ταμίας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Βαρικού
                              


 

Κατασκευή σχολικού κτιρίου για τις Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Λαιμού (20-06-2012))

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Γραφεία ΔΔΕ Φλώρινας
ΚΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ       
531 00 Φλώρινα           
Τηλ. 2385028287

e-mail:  cbamn@sch.gr

http://elme-florina.blogspot.com/             Ημερομηνία: 19 / 06 / 2012



    ΠΡΟΣ:    κ.  ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

    ΚΟΙΝ:    •    Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
•    Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
•    ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
•    ΟΛΜΕ


Θέμα:    Κατασκευή σχολικού κτιρίου για τις Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Λαιμού

Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ       

Στο Γυμνάσιο Λαιμού λειτουργούν τρεις Λυκειακές τάξεις από το 2004. Ολόκληρο το σχολείο στεγάζεται σε σχολικό κτήριο το οποίο κατασκευάστηκε το 1976 για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Γυμνασίου μόνο. Το κτήριο σήμερα διαθέτει δύο αίθουσες και ένα εργαστήριο πληροφορικής στο ισόγειο και τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας στον 1ο όροφο. Για την λειτουργία των Λυκειακών Τάξεων καταργήθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων και γυμναστικής του 1ου ορόφου η οποία χωρίστηκε με τοίχο σε δύο αίθουσες διδασκαλίας που δεν ξεπερνούν τα 20 τ.μ. Επίσης χωρίστηκε με κτιστό τοίχο ο χώρος όπου στεγαζόταν το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Γυμνασίου, προκειμένου να προκύψουν δυο νέες αίθουσες διδασκαλίας, ενώ τα επιστημονικά όργανα του σχολείου βρίσκονται από τότε σε ντουλάπες σε κανονικές αίθουσες διδασκαλίας.
Για την διδασκαλία στα τμήματα των κατευθύνσεων της Β΄ και Γ΄ Λυκείου καθώς και των μαθημάτων επιλογής, οι μαθητές του Λυκείου μετακινούνται σε άλλο Δημοτικό κτήριο του Λαιμού (Αγροτολέσχη) το οποίο όμως απέχει πάνω από 500 μ. από το κύριο σχολικό κτήριο. Η λύση αυτή δόθηκε το 2008 και χαρακτηρίστηκε ως προσωρινή.
Την ίδια χρονική περίοδο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας εκπόνησε μελέτη για την κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου για το Λύκειο του Λαιμού Πρεσπών. Η πρόθεση της Νομαρχίας ήταν να ενταχθεί η ανέγερση του κτηρίου σε κοινοτικό πρόγραμμα. Η μελέτη και ο σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων) και βάσει των προδιαγραφών που όριζε ο ίδιος ο οργανισμός.
Ο σχεδιασμός του κτηρίου είναι από τους πιο σύγχρονους φυσικά, αφού προβλέπει πέντε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια πληροφορικής, σχεδίου – αισθητικής αγωγής, ξένων γλωσσών και φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, αναρρωτήριο, γραφείο Συλλόγου Γονέων αλλά και κλειστό γήπεδο – αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με λυόμενη σκηνή, κινητά καθίσματα αποδυτήρια κ.λπ. Το διώροφο κτήριο καλύπτει συνολικά τα 1.953 τ.μ.
Το καλοκαίρι του 2010 η Νομαρχία Φλώρινας έστειλε ειδικό επιτελείο για την αυτοψία του οικοπέδου όπου έγινε και μελέτη της στατικότητας του εδάφους.
Έκτοτε και με τις αλλαγές που επέφερε ο ν. Καλλικράτη την ευθύνη για τις σχολικές μονάδες ανέλαβε η κάθε οικεία Δημοτική αρχή, δηλαδή για την περίπτωση του σχολείου, ο Δήμος Πρεσπών.
Τον Οκτώβριο του 2011 ο Δήμος Πρεσπών σε έγγραφό του – ανοικτή επιστολή που αφορούσε στον κατά προτεραιότητα προσδιορισμό των έργων και προϋπολογισμών του είχε εντάξει την ανέγερση του κτηρίου στις εργασίες Β΄ φάσης (δηλαδή σε αυτές που δεν είναι προτεραιότητας) και ο προϋπολογισμός ανερχόταν στα 800.000 €.
Βέβαια εφόσον η κατασκευή του σχολείου δεν εντάχθηκε στον Πίνακα Α΄ ο οποίος ουσιαστικά περιλαμβάνει όλα τα έργα και δράσεις του Δήμου για τα οποία θα ζητηθεί χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή και από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των προγραμμάτων της, αυτό σημαίνει ότι η ελπίδα για την εκτέλεση του έργου εξανεμίζεται.
Γεγονός βέβαια παραμένει ότι το σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα τα οποία παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική πράξη.

Το Δ.Σ. ΕΛΜΕ Φλώρινας ζητάει να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειές σας ώστε να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο η εκτέλεση του παραπάνω έργου.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Μπουντουλούλης Ευάγγελος                       Κολοκοντές Αργύρης

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ενημερωτικό Δελτίο της ΕΛΜΕ Φλώρινας - Ιούνιος 2012 (07-06-2012)


ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ 

 ΙΟΥΝΙΟΣ  2012


·          Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας συναντήθηκε με τις-τους κ. Συμβούλους Φιλολόγων και Αγγλικής Φιλολογίας του νομού μας, κ.κ. Πολατίδου, Φαρμάκη και Μπουζοκίδη, και συζήτησε μαζί τους θέματα της εκπαίδευσης με κύριο το ζήτημα της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών. Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος προς θετική κατεύθυνση. Οι κ. Σύμβουλοι έδειξαν κατανόηση για τις θέσεις του κλάδου και συμφωνήθηκε να γίνεται διαρκής διάλογος για όλα τα ανοικτά θέματα.
·          Συνάντηση είχε το Δ.Σ. επίσης με τον Προϊστάμενο κ. Τζώτζη Γ. Μεταξύ άλλων συζητήσαμε τα Θέματα :
να λειτουργήσει το Γυμν. Βαρυκού ως παράρτημα του Γυμν. Λεχόβου – : είπε να το συζητήσουμε /
να δημοσιεύονται οι Επιτροπές Εξετάσεων και να λαμβάνεται υπόψη η κυκλική εναλλαγή προσώπων – : συμφώνησε /
 να δίνονται με εκτίμηση ΠΥΣΔΕ περισσότερα κενά στον Νομό μας – : δίνονταν πάντα αλλά το Υπουργείο δεν τα λάμβανε πάντα υπόψη /
το ζήτημα των Οδοιπορικών και πάλι /
τα οργανικά Κενά Ειδικής Αγωγής – : βγήκαν κενά αλλά θα καλυφθούν πρώτα από μεταθέσεις 2013 και μετά θα γίνει διαγωνισμός, για φέτος θα ακολουθηθεί ο παλιός τρόπος των αποσπάσεων /
το ωράριο όσων έχουν προϋπηρεσία σε ΑΕΙ ΤΕΙ κλπ – : είπε θα εφαρμοσθεί ο νόμος για ΟΛΟΥΣ.
·          Ήδη 375 συνάδελφοι δήλωσαν ότι θα πληρώνουν την εισφορά σε ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ μέσω μισθοδοσίας. Η παρακράτηση άρχισε με καθυστέρηση από Ιούλ 2012 λόγω προβλημάτων με ΑΦΜ ΕΛΜΕ και Τραπεζικό Λογαριασμό, τα οποία ήδη λύθηκαν. Ως εκ  τούτου στην μισθοδοσία Ιουλίου έγινε παρακράτηση για μήνες Ιαν μέχρι και Ιουλ 2012 και από δω και πέρα θα είναι κανονική 2,25 € ανά μήνα. Όσοι συνάδελφοι θέλουν αποδείξεις να το δηλώνουν στον ταμία ή στα μέλη του Δ.Σ. Το ίδιο για τις ΚΑΡΤΕΣ ΟΛΜΕ.    -///-     Το Δ.Σ. απευθύνει έκκληση να ακολουθήσουν τον ίδιο τρόπο και τα άλλα μέλη της ΕΛΜΕ – διευκολύνει την διαδικασία για τους μόνιμους. Επίσης 35 περίπου συνάδελφοι φαίνονται να ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ και μετά από ένα τελευταίο έλεγχο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ το αρχείο με τα μέλη μας. Οι αποσπασμένοι από άλλο νομό στην Φλώρινα πρέπει να τακτοποιηθούν εντός Ιουνίου. Το ίδιο όσοι δήλωσαν ότι θέλουν να πληρώνουν ανά εξάμηνο – οι περισσότεροι ακόμα δεν πλήρωσαν, άρα μέχρι την τακτοποίηση ΔΕΝ θεωρούνται μέλη ΕΛΜΕ. Επίσης δεν ολοκληρώθηκε ακόμα ο έλεγχος των αποσπασμένων σε άλλο νομό με οργανική Φλώρινα.
·          Τέλος το Δ.Σ. κατόπιν αιτήσεών τους είχε ενημερωτική συνάντηση για τα θέματα που μας απασχολούν με υποψήφιους Βουλευτές του νομού μας.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Επιστολή της Χαραλαμπίδου Σόνιας Γυμνάσιο - ΛΤ Λαιμού (31-05-2012)

Κατασκευή σχολικού κτηρίου για τις Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Λαιμού

Στο Γυμνάσιο Λαιμού λειτουργούν τρεις Λυκειακές τάξεις από το 2004. Ολόκληρο το σχολείο στεγάζεται σε σχολικό κτήριο το οποίο κατασκευάστηκε το 1976 για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Γυμνασίου μόνο. Το κτήριο σήμερα διαθέτει δύο αίθουσες και ένα εργαστήριο πληροφορικής στο ισόγειο και τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας στον 1ο όροφο. Για την λειτουργία των Λυκειακών Τάξεων καταργήθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων και γυμναστικής του 1ου ορόφου η οποία χωρίστηκε με τοίχο σε δύο αίθουσες διδασκαλίας που δεν ξεπερνούν τα 20 τ.μ. Επίσης χωρίστηκε με κτιστό τοίχο ο χώρος όπου στεγαζόταν το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Γυμνασίου, προκειμένου να προκύψουν δυο νέες αίθουσες διδασκαλίας, ενώ τα επιστημονικά όργανα του σχολείου βρίσκονται από τότε σε ντουλάπες σε κανονικές αίθουσες διδασκαλίας.
Για την διδασκαλία στα τμήματα των κατευθύνσεων της Β΄ και Γ΄ Λυκείου καθώς και των μαθημάτων επιλογής, οι μαθητές του Λυκείου μετακινούνται σε άλλο Δημοτικό κτήριο του Λαιμού (Αγροτολέσχη) το οποίο όμως απέχει πάνω από 500 μ. από το κύριο σχολικό κτήριο. Η λύση αυτή δόθηκε το 2008 και χαρακτηρίστηκε ως προσωρινή.
Την ίδια χρονική περίοδο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας εκπόνησε μελέτη για την κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου για το Λύκειο του Λαιμού Πρεσπών. Η πρόθεση της Νομαρχίας ήταν να ενταχθεί η ανέγερση του κτηρίου σε κοινοτικό πρόγραμμα. Η μελέτη και ο σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων) και βάσει των προδιαγραφών που όριζε ο ίδιος ο οργανισμός.
Ο σχεδιασμός του κτηρίου είναι από τους πιο σύγχρονους φυσικά, αφού προβλέπει πέντε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια πληροφορικής, σχεδίου – αισθητικής αγωγής, ξένων γλωσσών και φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, αναρρωτήριο, γραφείο Συλλόγου Γονέων αλλά και κλειστό γήπεδο – αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με λυόμενη σκηνή, κινητά καθίσματα αποδυτήρια κ.λπ. Το διώροφο κτήριο καλύπτει συνολικά τα 1.953 τ.μ.
Το καλοκαίρι του 2010 η Νομαρχία Φλώρινας έστειλε ειδικό επιτελείο για την αυτοψία του οικοπέδου όπου έγινε και μελέτη της στατικότητας του εδάφους.
Έκτοτε και με τις αλλαγές που επέφερε ο ν. Καλλικράτη την ευθύνη για τις σχολικές μονάδες ανέλαβε η κάθε οικεία Δημοτική αρχή, δηλαδή για την περίπτωση του σχολείου, ο Δήμος Πρεσπών.
Τον Οκτώβριο του 2011 ο Δήμος Πρεσπών σε έγγραφό του – ανοικτή επιστολή που αφορούσε στον κατά προτεραιότητα προσδιορισμό των έργων και προϋπολογισμών του είχε εντάξει την ανέγερση του κτηρίου στις εργασίες Β΄ φάσης (δηλαδή σε αυτές που δεν είναι προτεραιότητας) και ο προϋπολογισμός ανερχόταν στα 800.000 €.
Βέβαια εφόσον η κατασκευή του σχολείου δεν εντάχθηκε στον Πίνακα Α΄ ο οποίος ουσιαστικά περιλαμβάνει όλα τα έργα και δράσεις του Δήμου για τα οποία θα ζητηθεί χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή και από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των προγραμμάτων της, αυτό σημαίνει ότι η ελπίδα για την εκτέλεση του έργου εξανεμίζεται.
Γεγονός βέβαια παραμένει ότι το σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα τα οποία παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική πράξη.

Σόνια Χαραλαμπίδου