Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ - (Αθήνα 22-10-2011)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ     


              
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ -  ΑΘΗΝΑ 22 ΟΚΤ 2011)

Έγινε ο Σάββατο 22 Οκτ 2011 στην Αθήνα η Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ με  θέμα την πρόταση της ΟΛΜΕ για τριήμερη απεργία 24-25-26/10/2011. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 και δεν εγκρίθηκε. Επίσης στην Γ.Σ. προτάθηκαν από άλλες ΕΛΜΕ διάφορες μορφές πάλης, όπως και απεργίας με χαρακτήρα διαρκείας (5ήμερες και επαναλαμβανόμενες κλπ ).
Τελικά η Γ.Σ. αποφάσισε να πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία και τοπικών ΕΛΜΕ και σε συνεργασία με ΔΟΕ, αλλά και γονείς, μαθητές, φοιτητές και επίσης άλλα τοπικά πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων όσες περισσότερες δράσεις γίνεται.
Επίσης το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σε συνεργασία με ΔΟΕ και άλλες  ομοσπονδίες εργαζομένων και ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ   και αφού εκτιμηθεί η κατάσταση, δεσμεύτηκε να προχωρήσει από κοινού σε νέες κινητοποιήσεις μετά από εισήγηση ΟΛΜΕ και νέες Γ.Σ. των ΕΛΜΕ.
Ο προβληματισμός στη Γ.Σ. Προέδρων ανέδειξε την μεγάλη σοβαρότητα των στιγμών που περνάμε, πρόβαλε τις απόψεις της βάσης του κλάδου και των διάφορων προτάσεων που γίνονται, καθώς και την αναγκαιότητα της επαγρύπνησης και της συμμετοχής μας πέρα από επιφυλάξεις και ενστάσεις κατανοητές ως ένα βαθμό, γιατί αυτό το διάστημα δρομολογούνται αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον μας – σε σχέση με το βιοτικό επίπεδό μας, τα εργασιακά ζητήματα, εφεδρείες, απολύσεις, μονιμότητα, ωράριο κ.α.
Τόσο τα τοπικά Δ.Σ. όσο και όλοι οι συνάδελφοι οφείλουμε να συζητήσουμε και να προτείνουμε τρόπους αποτελεσματικών αγώνων και κυρίως να συμμετέχουμε καθολικά σε αυτούς. Η καθολική συμμετοχή είναι πλέον η μόνη μας δύναμη.

Μπουντουλούλης Βαγγέλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Φλώρινας
ΑΘΗΝΑ 22 ΟΚΤ 2011

Σχετικό : Διακήρυξη της ΟΛΜΕ για την 28η Οκτωβρίου 2011