Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  Συνάδελφοι καλή χρονιά, με υγεία και επιτυχίες για όλους.
  Είναι αλήθεια ότι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς γίνεται για τα εκπαιδευτικά πράγματα μέσα σ’ ένα πλαίσιο που δημιουργεί προβληματισμό, ένταση και αναστάτωση. Και αυτό βέβαια λόγω της σπουδής - από την πλευρά της κυβέρνησης – να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στις γιορτές, νομοσχέδιο που αφορά στο νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών εκπαιδευτικών, η ψήφιση του οποίου προγραμματίζεται για την Πέμπτη 17-1-2019.
  Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο στην ουσία υποβαθμίζει το βασικό πτυχίο, εξισώνει το βασικό κριτήριο διορισμού δηλ. την προϋπηρεσία με άλλα κριτήρια, πολλά εκ των οποίων φαντάζουν ουτοπία ν’αποκτηθούν από οικονομικά αδύναμους συναδέλφους και τέλος μετατρέπει τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς σε μόνιμους κυνηγούς προσόντων μέσα όμως σ’ ένα ιδιαίτερα σκληρό για τους ίδιους ανταγωνιστικό περιβάλλον.
 Το αμέσως προσεχές διάστημα, πρέπει οι συνάδελφοι να πιέσουν στην κατεύθυνση της βελτίωσης των τρωτών σημείων του νομοσχέδιου, το οποίο όμως, πρέπει να επισημανθεί, αποτελεί ούτως ή άλλως θετική εξέλιξη, αφού πρόκειται για νομοσχέδιο που αφορά σε διορισμούς οι οποίοι εκλείπουν την τελευταία δεκαετία.
  Ζητάμε επιπλέον διορισμούς προκειμένου να καλυφθούν τα πραγματικά κενά στην εκπαίδευση.
  Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ συμπληρωματικά με την τρίωρη στάση του  ΔΣ της ΟΛΜΕ, ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠO 8:00 έως 11:00 π.μ. και 20:00 έως 23:00 μ.μ. για την Πέμπτη 17-1-2019.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

Πολατίδης Ηρακλής                               Αλεξίου Νικόλαος