Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Φλώρινας
για την επικρατούσα κατάσταση στα ΣΔΕ

   Η ΕΛΜΕ Φλώρινας διαμαρτύρεται για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), η καινοτομία των οποίων έγκειται στο ότι παρέχουν αφενός τη δυνατότητα απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων σε άτομα άνω των 18 ετών, που δεν   ολοκλήρωσαν προγενέστερα τη φοίτηση τους στο Γυμνάσιο, αφετέρου την ευκαιρία πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Και μάλιστα σε μαθητές που κυρίως ανήκουν σε ευπαθείς και οικονομικά αδύναμες κοινωνικέ ομάδες.
   Σήμερα δυστυχώς τα ΣΔΕ βρίσκονται προ οικονομικού αδιεξόδου λόγω της υποχρηματοδότησης των προηγούμενων ετών, καθώς και της ανυπαρξίας χρηματοδότησης κατά την φετινή χρονιά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα σχολεία λειτουργούν με βάση το φιλότιμο και την ανιδιοτελή προσφορά των εκπαιδευτικών, που όμως δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, υποδομές και την απουσία υπηρεσιών καθαριότητας-υγιεινής.
  Απαιτούμε την άμεση χρηματοδότηση όλων των ΣΔΕ προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα, στην γραμμή των σύγχρονων, οργανωμένων, ευρωπαϊκών πρακτικών.



Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

Πολατίδης Ηρακλής                              Αλεξίου Νικόλαος