Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημέρωση για τη συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον Προϊστάμενο της ΔΔΕ (17-09-2014)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    17/9/2014

                   

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕ με ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


          Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας συναντήθηκε στα γραφεία της ΔΔΕ Φλώρινας με τον Προϊστάμενο της κ. Τζώτζη και συζήτησε μαζί του φλέγοντα θέματα του κλάδου μας και της εκπαίδευσης γενικότερα.

          Περιληπτικά:
·   Το ζήτημα των κενών. Υπάρχουν ως σήμερα 15 τουλάχιστον κενά καθηγητών. Απάντησε ότι αναμένονται κι άλλοι αναπληρωτές και ότι θα συνεχίσουν να ζητάνε μέχρι να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες.
·   Για την Αξιολόγηση Αυτοαξιολόγηση επισημάναμε τις αντιρρήσεις του κλάδου και την άρνηση εφαρμογής της με τη μορφή τουλάχιστον που έχει σήμερα. Επίσης την αντίθεσή μας στις πιέσεις που ασκούνται για εφαρμογή και την αναποτελεσματικότητα της και τους κινδύνους που εμπεριέχει. Συμφώνησε ότι χρήζει επανεξέτασης το όλο θέμα.
·    Για τις τοποθετήσεις και λειτουργία του ΠΥΣΔΕ. Επισημάναμε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κανόνων τοποθετήσεων στα κενά, στις αρχές της σχολικής χρονιάς ιδιαίτερα, που να γνωρίζουν από πριν οι συνάδελφοι. Συμφώνησε. Είπαμε ότι πρέπει να δημοσιεύονται – άμεσα να γίνει – τα μόρια όλων όσων ζήτησαν τοποθέτηση. Συμφώνησε. Ζητήσαμε και θα τεθεί άλλωστε και σε Γ.Σ. το θέμα της αλλαγής του αριθμού των ομάδων σχολείων στο νομό για να αρθούν χρόνιες αδικίες. Είπε ότι το συζητά.
·   Θέσαμε το θέμα των ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ και πως προκύπτουν, αφού φέτος εντοπίστηκε καταφανής αδικία  σε δύο περιπτώσεις με λιγότερες από 11 ώρες να προκύπτει οργανική μόνο στη μία. Ζητήσαμε επανεξέταση.
·    Στο θέμα των τμημάτων. Θεωρούμε ικανοποιητική την θέση του για δημιουργία τμημάτων στα γενικά λύκεια και την προσπάθεια του επίσης στη δημιουργία τμημάτων στα γυμνάσια. Θέσαμε όμως το ζήτημα των τμημάτων ειδικότητας στα ΕΠΑΛ στα οποία αν εφαρμοστεί ο νόμος θα υπάρχει πρόβλημα με πολλές ειδικότητες και τομείς. Είπε ότι θα εφαρμοσθεί ελαστικότερο κριτήριο και με το δεδομένο της θέσης του νομού.
·    Συζητήθηκε τέλος το θέμα των ανεξεταστέων μαθητών Α΄ Λυκείου της χρονιάς που πέρασε και αναφέραμε ότι το ζήτημα αυτό ανέδειξε τις αστοχίες και τα προβλήματα που γέννησε και θα παράγει συνεχώς η εφαρμογή του Νόμου περί ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ – προαγωγή, τράπεζα θεμάτων κ.α. – ζητώντας την απόσυρσή του με βάση τις αποφάσεις των Γ.Σ. ΟΛΜΕ.


              Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ