Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης και ΔΣ της ΕΛΜΕ για την υποχρεωτική εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης (01-04-2014)



ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 

 ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΚΑΙ Δ.Σ.   1/4/2014 


ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
      ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
         
Η Γ.Σ. ΕΛΜΕ Φλώρινας της 1/4/2014 και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας αποφάσισαν τα παρακάτω:

1.            Επιμένουμε στην απόρριψη της προτεινόμενης αυτοαξιολόγησης και καταδικάζουμε την ενέργεια του ΥΠΑΙΘ να μας διατάξει να την εφαρμόσουμε. Θεωρούμε παράνομη την ανάθεση σε Διευθυντές της σύστασης ομάδων εργασίας, ζήτημα αποκλειστικό του συλλόγου διδασκόντων. Προτείνουμε στους συναδέλφους να μην προσφερθούν εθελοντικά να συμμετέχουν σε ομάδες.
2.            Μετά την εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου η οποία υποχρεώνει τον Διευθυντή να ορίσει τις ομάδες εργασίας, έχουμε τις εξής επιλογές:
      Α. Ο Σύλλογος Διδασκόντων να απορρίψει με πρακτικό την    αυτοαξιολόγηση και να μην την εφαρμόσει καθόλου.
     
       Β.  Ο Σύλλογος Διδασκόντων να αναγράψει – εφ όσον έχει πάρει ανάλογη απόφαση πριν με ψηφίσματα π.χ., ή και στη τωρινή συνεδρίαση – στο πρακτικό της συνεδρίασης του Συλλόγου την ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ στην προτεινόμενη αυτοαξιολόγηση.
      Ακολούθως και εφ όσον ο αρχικός αριθμός εθελοντών ήταν μηδέν ή ανεπαρκής,  να γραφεί στο πρακτικό ότι δεν έγινε δυνατή η δημιουργία ομάδων, με βάση την απόφαση του συλλόγου και την μικρή εθελοντική προσφορά συναδέλφων να μπουν σε ομάδες. (Εδώ αν κάποιοι  επιθυμούν να αναγραφεί ότι ζήτησαν να μπουν σε ομάδες αρχικά, ας γραφεί το όνομά τους.)
     Εδώ κλείνει το πρακτικό – με βάση την επιλογή αυτή. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ αν ορίσει ομάδες και συμμετέχοντες πρέπει να το αναγράψει στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, και καλό θα ήταν και για τον ίδιο να επισημάνει την ένστασή του στην παράνομη διαταγή και να δηλώσει ότι παρ όλο που την εκτελεί ως υπάλληλος διαφωνεί με αυτή.
( Αν κάποιος συνάδελφος επιθυμεί να αμφισβητήσει τον ορισμό του πρέπει να το γράψει σε  νέο πρακτικό του συλλόγου επισημαίνοντας ότι θεωρεί την διαταγή και την εγκύκλιο παράνομη και ότι εκτελεί απλά ως υπάλληλος την διαταγή αυτή και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.)

      Γ.    Ο Σύλλογος Διδασκόντων να αναγράψει – εφ όσον έχει πάρει ανάλογη απόφαση πριν με ψηφίσματα π.χ., ή και στη τωρινή συνεδρίαση – στο πρακτικό της συνεδρίασης του Συλλόγου την ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ στην προτεινόμενη αυτοαξιολόγηση.
      Ακολούθως και εφ όσον ο αρχικός αριθμός εθελοντών ήταν μηδέν ή ανεπαρκής,  να γραφεί στο πρακτικό ότι δεν έγινε δυνατή η δημιουργία ομάδων, με βάση την απόφαση του συλλόγου και την μικρή εθελοντική προσφορά συναδέλφων να μπουν σε ομάδες. (Εδώ αν κάποιοι  επιθυμούν να αναγραφεί ότι ζήτησαν να μπουν σε ομάδες αρχικά, ας γραφεί το όνομά τους.)
     Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι ο Διευθυντής με την ΤΑΔΕ Πράξη στο δικό του πρακτικό όρισε τις ομάδες ως εξής…
      Αν κάποιος συνάδελφος επιθυμεί να αμφισβητήσει τον ορισμό του πρέπει να το γράψει εδώ επισημαίνοντας ότι θεωρεί την διαταγή και την εγκύκλιο παράνομη και ότι εκτελεί απλά ως υπάλληλος την διαταγή αυτή και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

3.            Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι η συμμετοχή μας στην αυτοαξιολόγηση είναι ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Επίσης είναι σωστό οι Διευθυντές να μην ορίζουν συναδέλφους που γνωστοποίησαν ότι δεν θέλουν καθόλου να συμμετέχουν. Αν κατ αυτούς ο αριθμός δεν επαρκεί, δε μένει παρά η αναγραφή στο πρακτικό της ένστασης του συναδέλφου.
            Η ΟΛΜΕ ήδη έχει προσφύγει νομικά κατά της εγκυρότητας της διαδικασίας ορισμού και εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης.
            Δεν συμμετέχουμε σε εργασίες αυτοαξιολόγησης εκτός ωραρίου.
            ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ. Αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του Διευθυντή και αναγράφεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο δικό του ΠΡΑΚΤΙΚΟ – άσχετα αν με την Γ επιλογή γραφεί στο πρακτικό του συλλόγου απλά η γνωστοποίηση από τον Διευθυντή των ομάδων που όρισε.


                        Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ