Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ενημερωτικό Δελτίο ΕΛΜΕ Φλώρινας - Οκτώβριος 2011

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ    Οκτώβριος  2011


·         Η απεργία της 19ης Οκτωβρίου έφτασε πανελλαδικά το ποσοστό περίπου του 70% ενώ έπεσε στο 1/3 την επόμενη ημέρα.
·         Στην Φλώρινα τα ποσοστά έφτασαν σχεδόν το 60% στις 19/10 – μάλιστα μέσα στην πόλη είχαμε κοντά στο 90%.
·         Έγινε επιτυχημένη συγκέντρωση στην πλατεία μαζί με τα άλλα σωματεία και ιδιαίτερα το Σύλλογο Εκπ/κων Α/θμιας και ακολούθησε πορεία και συμβολική κατάληψη των Διευθύνσεων Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης.
·          Στην επόμενη φάση, εκτός από τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, συνεχίζουμε με μια σειρά δράσεις : εκδήλωση σχετική με την κρίση / συνέντευξη και παρουσία στα ΜΜΕ (ραδιόφωνο κλπ) / παρουσία πανό στις παρελάσεις κ.α. /  συντονισμός σε μόνιμη βάση με άλλα σωματεία της πόλης, φοιτητές, μαθητές, γονείς / ενημέρωση συναδέλφων στα σχολεία / ερωτηματολόγιο και ζύμωση για την περίπτωση απεργίας μεγάλης διαρκείας / κατάληψη σχολικής μονάδας, που θα αποφασιστεί από Γ.Σ. / πιθανή συναυλία κ.α. δράσεις για τις οποίες θα ενημερώνεστε και στις οποίες όλοι πρέπει να συμμετέχουμε, και τις οποίες φυσικά θα αποφασίζουμε κάθε φορά σε συνελεύσεις όπως ως τώρα.
·         Αναγκαία η συνέχιση της παρουσίας των επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο. Ήταν στα περισσότερα σχολεία σημαντικότατο το έργο τους…
……………….
·         ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΛΜΕ :        Θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και οι εκλογές για νέο Δ.Σ. μετά από 6 μέρες. Παρακαλούμε να τακτοποιήσετε τις συνδρομές κατά σχολείο.
·         ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ: από τους αιρετούς ΚΥΣΔΕ υπάρχει η πληροφόρηση ότι θα γίνουν λίγες ακόμα. Ειδικά για τους γυμναστές μας είπαν ότι υπάρχουν πολλά κενά στην Αττική.
·         ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ: τέθηκε στην ΟΛΜΕ. Δύσκολη η υποστήριξη προσφυγών από την Ομοσπονδία λόγω πολλών ανάλογων προσφυγών. Επιλέγουμε την κατά τόπους προσφυγή ή την ομαδική πανελλαδικά, αλλά γι αυτό πρέπει να υπάρξουν συνάδελφοι που θα κάνουν προσφυγή, ώστε να δούμε τι μέθοδο θ ακολουθήσουμε.
·         Επιτροπές Ξενόγλωσσων: δεν θα υπάρχει κέντρο στο νομό μας πλέον. 
·         ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ από ΠΥΣΔΕ στο Διαδίκτυο: παρά τις προσπάθειές μας δεν έγινε ακόμα και επιμένουμε στην δημοσίευσή τους έστω και σε πρόχειρη μορφή.
Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ