Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ενημερωτικό Δελτίο από τη συνάντηση με την Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης (16-11-2011)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ    16 11 2011

Συνάντηση με ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. Ζυγούρη




Την Τετάρτη 16/11/2011 είχαμε έκτακτη συνάντηση με την Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης κ. Ζυγούρη Έλενα, με την ευκαιρία της συνάντησής της με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων του νομού, όπου και τέθηκαν τα περισσότερα από τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
Από την συνάντηση και με βάση τις απαντήσεις που μας δόθηκαν προέκυψαν σε γενικές γραμμές τα παρακάτω:

·                   Δεν υπάρχει θέμα εφεδρείας για τους εκπαιδευτικούς. Το ζητούμενο είναι μόνο η σωστή διαχείριση του δυναμικού των εκπαιδευτικών.
·                   Η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει αισιοδοξία στο άμεσο μέλλον σε σχέση με την οικονομική κατάσταση των εκπαιδευτικών και των συντάξεών τους. Απλώς το νέο μισθολόγιο μείωσε τις αδικίες μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων.
·                   Έγιναν οι απολύτως απαραίτητες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Οι συνενώσεις στο νομό μας είναι μάλλον αρκετές –ήδη- αλλά θα δούμε και το νέο πλαίσιο του Υπουργείου…. Για το απογευματινό νέο ΤΕ.Λ. είπε να το δούμε…
·                   Για τα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ μελετάται μία νέα χαρτογράφηση περιοχών μετάθεσης και του νόμου γι αυτά στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο δυστυχώς, είπε, σε διάφορους νομούς έχουμε μια υπερβολική τυπολατρία από τους υπεύθυνους εντελλομένων κλπ…
·                   Τα πιλοτικά σχολεία προχωράνε και κατόπιν θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις για τα προγράμματα σπουδών.
·                   Θέλουμε, είπε, έναν Διευθυντή- Ηγέτη που να εμπνέει τον σύλλογο διδασκόντων και τη σχολική κοινότητα γενικά – αυτό το είπε όταν τέθηκε το θέμα των υπερεξουσιών και της πιθανής κατάχρησής τους από τους Διευθυντές με το νέο νόμο για τα καθήκοντά τους.
·                   Προχωράει η Αυτοαξιολόγηση στα σχολεία. Και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Οι επιμορφώσεις εκτός ωραρίου είναι προαιρετικές.
·                   Ο εκπαιδευτικός εκτός από βιβλία πρέπει να έχει στο νου του κι άλλες πηγές–ωστόσο τονίσαμε ότι το βιβλίο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ….

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ