Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου για το κλείσιμο των Σχολείων (14/03/2011)

              
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ…
(αλήθεια τι θα γράψετε τώρα στις πλάκες εγκαινίων των σχολείων που κλείνουν;)

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο χιλίων (1000) περίπου σχολικών μονάδων -νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- σε όλη τη χώρα, είτε μέσω κατάργησης είτε μέσω συγχωνεύσεων, και δηλώνει την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για να ανατραπεί αυτή η απόφαση και αυτή η πολιτική στην Παιδεία.
Καλεί σε επαγρύπνηση τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για να αποτρέψουν και νέες δυσάρεστες εξελίξεις. Αυτό που έγινε ήταν μόνο η αρχή.
Δεν θεωρούμε ότι είναι επιτυχία η μετά από τις κινητοποιήσεις μας  μείωση του αρχικού αριθμού των έξι (6) σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας που θα έκλειναν σε δύο (2). Κάθε σχολείο που κλείνει είναι μια μαχαιριά στη καρδιά της εκπαίδευσης και δεν είναι το θέμα ούτε λογιστικό, ούτε οικονομικό. Και έπονται χειρότερα. Νέος κύκλος συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων μας περιμένει την επόμενη χρονιά. Μόνο η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των τοπικών φορέων με τους αγώνες τους μπορεί να το αποτρέψει.
Τα παλιά χρόνια για κάθε σχολείο που ανεγείρονταν έκαναν τελετές και παράτες και αποτυπώνονταν τα ονόματα αυτών που συνέβαλλαν στην ανέγερση ή την ίδρυση του σχολείου σε μαρμάρινες πλάκες. Δεν έχουν παρά να αποτυπώσουν η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και οι άλλοι υπεύθυνοι τα ονόματά τους δίπλα σ αυτών που τα έχτισαν με την ημερομηνία κατάργησης. Έτσι για να τους θυμούνται.
Ούτως ή άλλως για το ‘καλό μας’ έγιναν όλα αυτά. Για το ‘καλό των μαθητών μας’.!!!
Είπε κανένας ότι όλα αυτά ήταν επιταγή της τρόικας και της οικονομικής πολιτικής του μνημονίου; ΟΧΙ.
Είπε κανένας ότι ήταν απόρροια της μετατροπής του αγαθού της παιδείας σε εμπορικό αγαθό; ΟΧΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ έκλεισαν ένα συγκεκριμένο ποσοστό σχολείων – φυσικά για Παιδαγωγικούς λόγους…-, μείωσαν τις δαπάνες για την Παιδεία στο 2,75% για πρώτη φορά,  οδηγούν παιδιά σε καθημερινές μετακινήσεις, τα στοιβάζουν ξανά από τον Σεπτέμβρη σε πολυπληθή τμήματα σε πολυπληθή σχολεία χωρίς την  προσωπική παιδαγωγική σχέση δασκάλου-μαθητή, αναγκάζουν οικογένειες να μετακινηθούν προς τα αστικά κέντρα των περιοχών τους εγκαταλείποντας τα χωριά, δεν ανανεώνουν το εκπαιδευτικό προσωπικό και τόσα άλλα. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ!!! Ας ανατρέξουν οι ίδιοι να δουν τι έλεγαν την δεκαετία του ΄80 όταν ίδρυαν περιχαρείς περιφερειακές σχολικές μονάδες. 

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ