Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Την Παρασκευή 1/3/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου με μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας κατόπιν πρόσκλησης του.
  Στην συνάντηση τέθηκαν στον κ. Υπουργό τα αιτήματα του κλάδου ήτοι: η διαφωνία μας στα κριτήρια πρόσληψης των αναπληρωτών, το πρόβλημα των αλλαγών στο πρόγραμμα σπουδών της Γ’ Λυκείου, το μισθοδοτικό και τα διεκδικούμενα αναδρομικά, το συνταξιοδοτικό, η μείωση των μαθητών ανά τμήμα, η αυστηρότητα του συστήματος ηλεκτρονικών εγγραφών την περίοδο του Σεπτεμβρίου, η έλλειψη σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και το πρόβλημα της θέρμανσης ειδικά στα σχολεία της περιοχής μας.
  Ο κ. Υπουργός μας εξήγησε το σκεπτικό και τους παράγοντες που οδήγησαν στις αποφάσεις για τα κριτήρια διορισμών και στην διαμόρφωση της Γ΄ Λυκείου και των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων.  Το πρόβλημα της μεγάλης ηλικίας του εκπαιδευτικού στην τάξη, όπως και η μείωση των μαθητών ανά τμήμα θα τεθούν από το  Υπουργείο το επόμενο διάστημα γιατί αυτά συνδέονταν με τα δημοσιονομικά της χώρας. Για το θέμα των ηλεκτρονικών εγγραφών αναμένονται αλλαγές από την επόμενη σχολική χρονιά. Όσο αφορά τον εξοπλισμό μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν χρήματα και ότι θα πρέπει να επανέλθουμε σε αιτήματα, τηρώντας την διοικητική ιεραρχία.    
  Στην συνέχεια της συζήτησης ο κ Υπουργός έθεσε το θέμα του έντονα κομματικού συνδικαλισμού και έγινε ανταλλαγή απόψεων.
  Το ΔΣ ευχαριστεί τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα.

Για το Δ.Σ.