Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΠΕΜΠΤΗ 21/2/2019

Διεκδίκηση Αναδρομικών

  Η απόφαση του ΣτΕ για την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας θα είναι οριστική και τελεσίδικη μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας που έγινε την 1/2/2019 και εφόσον κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή αυτών θα αφορά όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.
 Με βάση τη γνωμοδότηση της δικηγόρου της ΑΔΕΔΥ πρέπει να γίνει από όλους τους συναδέλφους η δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών.
 «Η πλήρης δικαστική κατοχύρωση των ενδιαφερομένων, για τη διεκδίκηση των καταργηθέντων επιδομάτων εορτών και αδείας, συνίσταται στην άσκηση αγωγής μέχρι το χρόνο δημοσίευσης της Ολομέλειας. Ο χρόνος αυτός εκτιμάται ότι θα είναι σύντομος και ως εκ τούτου για λόγους απόλυτης ασφάλειας οι σχετικές αγωγές των ενδιαφερομένων θα πρέπει να έχουν ασκηθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019 (το αργότερο τέλη Μαρτίου 2019)». Παρόλο που υπάρχει αυτή η γνωμοδότηση, για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας πρέπει οι αγωγές να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

   Η δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών αποτελεί ατομική απόφαση. Οι συνάδελφοι λοιπόν μπορεί ο καθένας μόνος του να προχωρήσει μέσω δικηγόρου ή συλλογικά ο κάθε σύλλογος διδασκόντων να επιλέξει δικηγόρο με τον οποίο θα προβούν σ΄αυτή τη δικαστική διεκδίκηση.
Το Δ.Σ.