Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Υλοποίηση της απόφασης της ΟΛΜΕ για αποχή από την Αυτοαξιολόγηση - Αυτοαξιολόγηση (10-10-2014)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

8/10/2014

                       
                                                           

ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΛΜΕ

 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας

ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


ΝΑ ΜΗ συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10)».

Η απεργία – αποχή ξεκινάει την Παρασκευή 10/10/2014 – δείτε σχετικό έγγραφο ΟΛΜΕ που στείλαμε - δηλ. 4 (τέσσερις) πλήρεις ημέρες μετά την κοινοποίηση του εξωδίκου δηλώσεως της ΟΛΜΕ στα αρμόδια Υπουργεία, με την οποία γνωστοποιείται το περιεχόμενο της αποφάσεως αυτής και τα αιτήματα της ΟΛΜΕ, ενώ σε περίπτωση μη ικανοποίησης αυτών θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη όλων των διαδικασιών υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ σημαίνει ότι κάθε φορά που καλείται ένας συνάδελφος με οποιονδήποτε τρόπο να συμμετάσχει σε διαδικασία σχετική με τα πιο πάνω, μπορεί να επικαλεστεί την απόφαση – εξώδικο της ΟΛΜΕ και να ΑΡΝΗΘΕΙ να λάβει μέρος. Καλύπτεται πλήρως από την ΟΛΜΕ νομικά.

(Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας της 24/3/14, με την οποία δινόταν εντολή στους Διευθυντές να ορίσουν ομάδες εργασίας, αλλά και οι ίδιες οι ομάδες που όρισαν οι διευθυντές δεν ισχύουν για φέτος, αφού οι ομάδες εργασίας αφορούσαν την περσινή χρονιά και συγκεκριμένη ενότητα της αυτοαξιολόγησης (τη δήθεν αποτύπωση της εικόνας του σχολείου)).

 

 Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Γνωρίζουμε πλέον ΟΛΟΙ την σημασία και των δύο τύπων αξιολογήσεων, και πόσο συνδέονται μεταξύ τους και πόσο αρνητικό ρόλο μπορούν να παίξουν στην καθημερινή πραγματικότητα του εκπαιδευτικού  και στο μέλλον της εκπαίδευσης στον τόπο μας.
Γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή των νόμων 3848/10, 4024/11 και 4132/13 καθώς και του Π.Δ. 152/13 έχει στόχο την κατηγοριοποίηση - και κλείσιμο - σχολείων, την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, τις απολύσεις και τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, την καλλιέργεια του ανταγωνισμού ανάμεσα στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, την απαξίωση του εκπαιδευτικού.
Ότι φέρνει άγχος, φόβο, ανταγωνισμό στους εκπαιδευτικούς και τους κρατάει σε κατάσταση μόνιμης ανεπάρκειας και τρεξίματος. Όσο για το ποιος και πως θα τους αξιολογήσει και πόσο αυτό στέκει επιστημονικά και ουσιαστικά ούτε λόγος. Ποσοστώσεις επίσης και τιμωρία είναι πάντα παρόντα.
Ότι κυοφορείται νέο μισθολόγιο απόλυτα συνδεδεμένο με την αξιολόγηση και νέο ασφαλιστικό που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι μειωμένοι κατά 40%  από το 2009.
Ότι το μεσοπρόθεσμο δεν επιτρέπει προαγωγές μέχρι το 2016. Μετά δε το 2016, αυτή θα γίνεται σταδιακά για μια τριετία, μέχρι το 2018, αν δεν υπάρξει βέβαια κάποιο νέο μεσοπρόθεσμο μέχρι τότε, με βάση τις κατευθύνσεις Κυβέρνησης – ΕΕ  - ΔΝΤ .
Ότι οι αναρτήσεις στο παρατηρητήριο της ΑΕΕ θα χρησιμοποιηθούν από τις υπό στελέχωση 5μελείς επιτροπές για την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την κατάταξή τους σε αξιολόγηση θετική, θετική υπό όρους και αρνητική,  ανάλογα και με το βαθμό ανταπόκρισης στα σχέδια δράσης που καταθέτουν.
Ότι οι βαθμολογίες σχολείων και μαθητών θα ακολουθούν τον καθηγητή.
Ότι θ’ αλλάξει εντελώς το κλίμα στους συλλόγους.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
·   ΜΗ συμμετέχετε στη συγκρότηση ομάδων εργασίας, στον προγραμματισμό, στην κατάθεση σχεδίου εργασίας και παράδοση του όποιου υλικού μπορεί να αναρτηθεί στο παρατηρητήριο της αξιολόγησης.
·    ΟΧΙ στην  «εθελοντική» αξιολόγηση.
·    ΟΧΙ  στη σύνταξη έκθεσης ατομικής αξιολόγησης.
·  ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ  κάθε διαδικασία αξιολόγησής από τον Σχολ. Σύμβουλο και τον Δ/ντή του σχολείου.



              Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Δείτε εδώ την απόφαση της ΟΛΜΕ