Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση - ενημέρωση Συναδέλφων για την αυτοαξιολόγηση (11-03-2014)



ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    10/3/2014

 
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
      (Για Διευθυντές και συναδέλφους)

          Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας, μετά από ενημέρωση και παράπονα από συναδέλφους, αλλά και δικές του διαπιστώσεις, απευθύνεται σε συναδέλφους και σε συναδέλφους-Διευθυντές διευκρινίζοντας τα παρακάτω:

1.  Με βάση τα αποφάσεις του κλάδου (ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ) η προτεινόμενη ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ και καλούνται ΟΛΑ τα μέλη, απλοί συνάδελφοι ή Διευθυντές να μη συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας και να μην την εφαρμόσουν – όπως ήδη κάνουν πάρα πολλοί σύλλογοι στην Ελλάδα, αλλά και οι πιο πολλοί σύλλογοι τη Αθμιας.
2.   Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι υποχρεωτικό για κάθε συνάδελφο να συμμετέχει σε τέτοιες ομάδες και όπως έχουμε με έγγραφα ήδη δείξει και σύμφωνα με το πνεύμα της αυτοαξιολόγησης αλλά και με νομική στήριξη (νομική υπηρεσία ΔΟΕ, νομικοί ΕΛΜΕ κ.α.). Όποιος διατείνεται το αντίθετο απλά παραπλανά εσκεμμένα.
3.           Η Υποχρέωση της πραγματοποίησης της αυτοαξιολόγησης βαρύνει αποκλειστικά – μετά την έντεχνη και όχι τόσο νόμιμη παράλειψη του Συλλόγου Διδασκόντων – τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας και τους ανωτέρους του. Αυτό το αναγνωρίζουμε μεν, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν αναιρεί το βασικό νόημα της προηγούμενης παραγράφου, ότι κανείς δεν μπορεί να επιβάλει με το ζόρι την συμμετοχή σε ομάδες.
4.           Ο Διευθυντής έχει υποχρέωση να ενημερώσει τον Σύλλογο των Διδασκόντων για την αυτοαξιολόγηση και να διευκολύνει τον Σύμβουλο σ αυτό. Κατόπιν σε συνεδρίαση καλεί τους συναδέλφους να στελεχώσουν τις ομάδες εργασίας, εθελοντικά ΠΑΝΤΟΤΕ. Αν δεν υπάρξει συμμετοχή αναφέρει το γεγονός στους ανωτέρους του και συντάσσει αν το κρίνει σκόπιμο έγγραφο ενημερωτικό ή πρακτικό – υποδείγματα ήδη σας στείλαμε. Μέχρι εδώ…
5.        Ο Διευθυντής δεν μπορεί να διατάξει συμμετοχή, να ορίσει ομάδες από μόνος του και πολύ περισσότερο να εκφοβίσει συναδέλφους απειλώντας ότι θα γράψει στο πρακτικό την αρνητική θέση τους. Είναι σαφές ότι σε πρακτικά αναγράφεται μόνο η άποψη της πλειοψηφίας -ενώ της μειοψηφίας και ειδικά των εχόντων αυτήν την άποψη ΜΟΝΟ ΑΝ οι ίδιοι το επιθυμούν. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή ενέχει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.
6.        Αν θέλει το ΥΠΑΙΘ να λύσει την αντίφαση μεταξύ της υποχρεωτικότητας και της ελεύθερης επιλογής στη συμμετοχή ή όχι, ας το κάνει το ίδιο και ας μη το μεταφέρει στις πλάτες των Διευθυντών ή όποιων άλλων.

                  ΤΕΛΟΣ το ΔΣ της ΕΛΜΕ  δηλώνει το ΔΣ της ΕΛΜΕ  δηλώνει ότι θέλει τους διευθυντές συμμάχους στην προσπάθεια που κάνει ώστε  να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι ως συνδικάτο τον εκφοβισμό που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση και οι διορισμένοι περιφερειάρχες. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί  στη   δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τις εκβιαστικές πρακτικές ορισμένων Διευθυντών σχολικών μονάδων με σκοπό την επιβολή της συμμετοχής συναδέλφων στις ομάδες για την αυτοαξιολόγηση - κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας - και επιφυλάσσεται για κάθε συνδικαλιστική ή άλλη νόμιμη ενέργεια.

                        Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ