Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΕΛΜΕ Φλώρινας - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΟΔΗΓΙΕΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε επισκέψεις στις σχολικές μονάδες του Νομού. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας:
·       εκθέσαμε στους συναδέλφους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο χώρο της παιδείας (τοπικά και εθνικά),
·       τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων (π.χ. πετρέλαιο θέρμανσης, εκπαιδευτικά κενά, κ.λ.),
·       αλλά και ενημερώσαμε κατά το δυνατόν τους συναδέλφους για θέματα όπως η προωθούμενη από το Υπουργείο αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η επικείμενη αύξηση του ωραρίου κ.ο.κ.
Επίσης ζητήσαμε τη συμμετοχή των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου και στις επικείμενες κινητοποιήσεις του.

Δυστυχώς ωστόσο, τόσο στη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 18/2 όσο και στην απεργία της 20/2 η συμμετοχή ήταν μικρή.
Με Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε στις 25/02 σας ενημερώσαμε ότι η απόφαση της Γ.Σ. της 18/02 (όπως προέκυψε εκ της ψηφοφορίας των παριστάμενων) υπήρξε υπέρ του πλαισίου αιτημάτων και του προγράμματος δράσης της ΟΛΜΕ, θέση η οποία και μεταφέρθηκε στη Γ.Σ. Προέδρων που συγκάλεσε η ΟΛΜΕ στην Αθήνα στις 23/02. Το πλαίσιο δράσης προέβλεπε τον ορισμό μίας 48ωρης απεργίας, τουλάχιστον μαζί με τη Δ.Ο.Ε. (κι αν είναι δυνατόν και με άλλες Ομοσπονδίες), όπως επίσης και μία σειρά από άλλες ενέργειες-δραστηριότητες (…το κείμενο της εισήγησης είχε αποσταλεί σε όλες τις σχολικές μονάδες με την παράκληση να γνωστοποιηθεί το περιεχόμενό του στους συναδέλφους). Επίσης, στις 28/2, στα πλαίσια του προγράμματος δράσης διοργανώσαμε εκδήλωση-ομιλία με θέμα «Αξιολόγηση και Νέο Σχολείο», στην οποία και πάλι ο αριθμός των παρευρισκομένων δεν ήταν ο αναμενόμενος.
Επειδή παρόλο που στη Γ.Σ. των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. υπερψηφίσθηκε το πρόγραμμα δράσης, ωστόσο μέχρι του παρόντος δεν έχει επιτευχθεί συντονισμός της ΟΛΜΕ με άλλες Ομοσπονδίες προκειμένου να ορισθεί από κοινού ημερομηνία απεργιακών κινητοποιήσεων, η ΟΛΜΕ ζήτησε να ακολουθηθούν πρώτα οι υπόλοιπες δράσεις.
Κατά συνέπεια, στα πλαίσια υλοποίησης των λοιπών δράσεων, ζητείται από τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων (με μέριμνα και των παραληπτών των e-mail και των συνδέσμων) να πραγματοποιήσουν συνεδριάσεις όπου θα συζητήσουν το κείμενο: «Οι Επιπτώσεις της Πολιτικής των Μνημονίων στην Εκπαίδευση και η Αξιολόγηση», που έχει αποστείλει η ΟΛΜΕ ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει ανά Σύλλογο Διδασκόντων ανταλλαγή απόψεων και «ζύμωση» επί των ζητημάτων που μας προβληματίζουν κι ενόψει των υπόλοιπων δράσεων που θα ακολουθήσουν (π.χ. συλλαλητήρια-παραστάσεις διαμαρτυρίας-απεργίες), προκειμένου να υπάρξει η επιθυμητή συμμετοχή (…τουλάχιστον «στις δράσεις που δεν στοιχίζουν», …ώστε να δοθεί και σε εμάς ένα μήνυμα για το αν κάνουμε τελικά αυτό που επιθυμεί ο κλάδος ή όχι).
Επίσης, σας αποστέλλουμε: «Ανοικτό Γράμμα προς τους Γονείς και τους Μαθητές  μας», με τη θερμή παράκληση να μοιρασθεί σε όλους τους μαθητές των σχολικών μονάδων, μιας και είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίσουν οι γονείς (ως μέλη των Συλλόγων Γονέων) και το σύνολο της κοινωνίας εν γένει, τις θέσεις μας και το φιλότιμο τη στάσης μας που κατ’ επανάληψη έχει απαξιωθεί στα πλαίσια της λογικής του «διαίρειν και βασίλευε».
Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενημερώσεις τις προσεχείς ημέρες.

Ευχαριστούμε θερμά.

Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας