Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΜΕ Φλώρινας - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - 18/1/2013



ΕΛΜΕ Φλώρινας
2o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18-01-2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο
Την Παρασκευή 18/01/2013 το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, με σκοπό να του εκθέσει αιτήματά που αφορούν το Δήμο (υποβολή υπομνήματος και συζήτηση).
Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων με πετρέλαιο θέρμανσης, ζήτημα ζωτικότατης σημασίας για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Δεδομένης της απουσίας εναλλακτικών λύσεων όπως η τηλεθέρμανση στην περιοχή του Δήμου Φλώρινας, ζητήθηκε από το Δήμαρχο να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η
εκταμίευση των χρημάτων της 4ης δόσης λειτουργικών δαπανών και της πρόσθετης χρηματοδότησης που ενέκριναν τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών για τους Δήμους Α΄ Ζώνης. Επίσης, επισημάνθηκε στο κ. Δήμαρχο ότι οι τριμηνιαίες δόσεις των λειτουργικών δαπανών δεν είναι κονδύλια αποκλειστικά για πετρέλαιο και κατά συνέπεια η διάθεσή τους μόνον για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των σχολικών μονάδων οδηγεί στην αδυναμία κάλυψης άλλων αναγκών. Ως εκ τούτου ζητήθηκε επιπροσθέτως από το Δήμαρχο, αφενός να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση ειδικά για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας στα πλαίσια της λογικής του «προλαμβάνειν» παρά του «θεραπεύειν», και αφετέρου να βοηθήσει ο ίδιος ο Δήμος στην κάλυψη εργασιών συντήρησης στις σχολικές μονάδες όπως λ.χ. ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, βαψίματα και σοβαντίσματα κ.λ., ώστε να υπάρξει τουλάχιστον από εκεί εξοικονόμηση κάποιων χρηματικών πόρων για τα σχολεία.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να γίνει η διάθεση των κονδυλίων της 4ης δόσης και της πρόσθετης χρηματοδότησης μέχρι το τέλος του μήνα. Ειδικά οι σχολικές μονάδες που αντιμετωπίζουν επείγον πρόβλημα μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και ενέργειες για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματός τους μέχρις της κατανομής των κονδυλίων.
Ο Δήμαρχος αποδέχθηκε το αίτημα της ανάληψης από τον Δήμο, εργασιών συντήρησης και επισκευής σχολικών μονάδων. Και σε αυτήν την περίπτωση οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο (τηλ. Επικοινωνίας: 2385351025)
Επίσης, ο Δήμαρχος εξήγησε στο Δ.Σ. ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση των 5εκ.€ μοιράζεται σε 22 δικαιούχους Δήμους με τα κριτήρια που γίνονται οι τακτικές επιχορηγήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των σχολικών μονάδων και των μαθητών αυτών. Ως αποτέλεσμα αυτής της λογικής ο Δήμος Φλώρινας επιχορηγείται μόνον με 81.000€ για 55 σχολικές μονάδες, παρόλο των ιδιαζόντων καιρικών του συνθηκών συγκριτικά με άλλους Δήμους. Αυτό ώθησε το Δήμο να προβεί ήδη, από την 11 Ιανουαρίου 2013, σε αποστολή επιστολής προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, στην οποία του εκθέτει το θέμα και του ζητά και πρόσθετη χρηματοδότηση. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του θέματος και ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν όσο έχουν πετρέλαιο.
Ειδικά για το θέμα της μετεγκατάστασης του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας, ο Δήμαρχος είπε ότι γνωρίζει το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά αδυνατεί να το επιλύσει επί της παρούσης.

                                                                                                            Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ