Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Αλεξίου Νικόλαος
Αντιπρόεδρος : Φωτιάδου Χριστίνα
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος
Ταμίας : Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Παπαδοπούλου Θεοδώρα
Μέλη: Γρούϊου Ελένη, Κοσκοσά Παρασκευή


Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Ανακοίνωσης για τις συνδρομές των μελών της ΕΛΜΕ Φλώρινας (15-05-2012)

                                                         ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    15/05/2012
    
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ 2012

Σύμφωνα με το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ η κάθε ΕΛΜΕ πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένη προς ΟΛΜΕ κάθε Ιούνιο. Ως εκ τούτου πρέπει να τακτοποιηθούμε οικονομικά όλοι οι συνάδελφοι που θέλουν να είναι μέλη της ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ.
Ως γνωστόν η ΕΛΜΕ μας, όπως σχεδόν όλες οι ΕΛΜΕ της χώρας, υλοποιήσαμε την απόφαση ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ να γίνεται η παρακράτηση των εισφορών μας μέσω της μισθοδοσίας, για να διευκολυνθεί η διαδικασία αλλά και για λόγους ισότητας όλων των μελών. Οι περισσότεροι συνάδελφοι αποδέχτηκαν αυτόν τον τρόπο. Όμως αρκετοί συνάδελφοι επέμεναν στον παλιό τρόπο συγκέντρωσης των εισφορών ανά εξάμηνο. Μετά από αυτό και με βάση το καταστατικό και την αναγκαιότητα να είμαστε οικονομικά εντάξει απέναντι στην Ομοσπονδία, το Δ.Σ. αποφάσισε και ενημερώνει τους συναδέλφους – όσους φυσικά θέλουν να είναι μέλη της ΕΛΜΕ:


•    ΟΣΟΙ θέλουν να πληρώνουν με τον παλιό τρόπο,
πρέπει μέχρι το τέλος Μαΐου 2012 να καταβάλουν το ήμισυ της φετινής εισφοράς, δηλαδή το ποσό των 13,5€. Σε  κάθε σχολική μονάδα να γίνει μία κατάσταση ονομάτων και ποσών από τον Διευθυντή ή τον σύνδεσμο της ΕΛΜΕ και να παραδοθούν στον Ταμία της ΕΛΜΕ. Τα υπόλοιπα 13,5€ θα συγκεντρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2012.
    (Υπενθυμίζουμε εδώ ότι σύμφωνα με το καταστατικό οι εισφορές για κάθε έτος πρέπει να παρακρατούνται τον Ιανουάριο και ότι μέλη της ΕΛΜΕ θεωρούνται τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη και ΜΟΝΟ, και ότι εάν ένα μέλος  αρνείται την εισφορά διαγράφεται αυτοδίκαια, πρέπει δε αν θελήσει να εγγραφεί ξανά να κάνει αίτηση προς την ΕΛΜΕ και να πληρώσει τις εισφορές που ορίζονται από τα Δ.Σ. 
    Μετά από αυτό η ΕΛΜΕ θα ξεκαθαρίσει τα ΜΕΛΗ ΤΗΣ, η κατάσταση μελών δε, θα αναρτηθεί και στο Διαδίκτυο.)

•    ΟΣΟΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ,
θα πληρώνουν 2,25€ κάθε μήνα μέσω μισθοδοσίας και δεν χρειάζεται να καταβάλουν πλέον μετρητά. Απλά ενημερώνουμε αυτούς τους συναδέλφους ότι λόγω ενός διαδικαστικού προβλήματος δεν έχουν κρατηθεί ακόμα εισφορές. Το ζήτημα αυτό λύνεται και η παρακράτηση θα αρχίσει από Ιούλιο, με εισφορές τον μήνα αυτό 13,5 (για ΙΑΝ ως και ΙΟΥΝ) συν 2,25€, και από κει και  πέρα 2,25€  κανονικά.


•    Οι ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΕΝ θα πληρώσουν τώρα, θα πληρώνουν μόνο 15€ στις εκλογές. Για τους Ωρομισθίους ισχύει το ίδιο αλλά 10€.
•    Πολύτεκνοι – 4 και πλέον παιδιά – θα πληρώνουν όπως και οι αναπληρωτές 15€ ετησίως.
•    Όποιος συνάδελφος θέλει να σταματήσει να είναι μέλος της ΕΛΜΕ, ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΑ με ποιον τρόπο πληρώνει, θα πρέπει απλά να το δηλώσει ενυπόγραφα στον ΤΑΜΙΑ της ΕΛΜΕ.
•    Οι ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ στο νομό Φλώρινας από άλλο νομό πρέπει ή να πληρώνουν εδώ ανά εξάμηνο (άρα πρέπει να καταβάλουν τώρα 13,5€) ή αν πληρώνουν σε άλλη ΕΛΜΕ να προσκομίσουν κάτι που να το πιστοποιεί.
•    Οι έχοντες οργανική θέση εδώ οι οποίοι εργάζονται αλλού πρέπει να ρωτηθούν αν επιθυμούν να ενταχθούν στο σύστημα μέσω μισθοδοσίας ή αν πληρώνουν εκεί να μας το πουν.
•    Όποιος θέλει απόδειξη για τις εισφορές μπορεί να την ζητήσει από τον Ταμία της ΕΛΜΕ.
•    Τέλος, πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν εφοδιαστεί, αν και είναι οικονομικά τακτοποιημένοι,  με την ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ της ΟΛΜΕ. Παρακαλούμε να απευθύνεστε γι αυτό στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ.


              Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ