Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Φλώρινας (19-06-2014)



ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας σας καλεί
στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

την ΤΕΤΑΡΤΗ  25  ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
στο 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Φλώρινας
στις 6.30 το απόγευμα


Με κύρια ζητήματα:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της ως τώρα φετινής πορείας του κλάδου και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ προς την ΟΛΜΕ για την συνέχεια – εν όψει της Μετασυνεδριακής Γ.Σ. ΟΛΜΕ 28/6/14.



ΑΞΟΝΕΣ:

·       ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

·       ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

·       ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

·       Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

·       Άλλα θέματα



Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ενημέρωση για θέματα μεταθέσεων, υπεραριθμιών, βελτιώσεων, και τοποθετήσεων νέων Διευθυντών (20-06-2014)




Ενημέρωση για θέματα μεταθέσεων, υπεραριθμιών, βελτιώσεων, και τοποθετήσεων νέων Διευθυντών.

Κατά τις επισκέψεις μας στα σχολεία διαπιστώθηκαν απορίες σε διάφορα θέματα. Για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων απαντάμε σε ζητήματα που αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας τη μεγάλη καθυστέρηση έναρξης των σχετικών διαδικασιών από το Υπουργείο. Η καθυστέρηση αυτή καθιστά πολύ δύσκολη την ολοκλήρωσή των σχετικών μεταβολών πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με ότι συνέπειες θα έχει αυτό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Θα ζήσουμε άλλη μια χρονιά κατά την οποία θα μετακινούνται εκπαιδευτικοί καθημερινά μέχρι και το νέο έτος.
Παρακάτω παραθέτω σχετικές απαντήσεις:
1.     Οι διαδικασίες ορισμού κενών και  υπεραριθμιών, άρσης υπεραριθμιών, βελτιώσεων και οργανικών τοποθετήσεων, θα ακολουθήσουν την ανακοίνωση των μεταθέσεων από το Υπουργείο. Λόγω της καθυστέρησης των μεταθέσεων είναι πολύ πιθανό οι διαδικασίες αυτές να ξεκινήσουν μετά τα τέλη Ιουνίου (νεώτερες πληροφορίες τις τοποθετούν γύρω στις 15 Ιουλίου). Οι συνάδελφοι θα πρέπει να επισκέπτονται καθημερινά το site της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Φλώρινας ώστε να  ενημερώνονται για την πιθανή έκδοση σχετικών προσκλήσεων από το ΠΥΣΔΕ Φλώρινας.
2.     Οι αιτήσεις για απόσπαση θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου η οποία πάντα έπεται της ανακοίνωσης των μεταθέσεων.
3.     Κατά την εξαγωγή κενών και πλεονασμάτων θα υπολογιστούν όλες οι συνταξιοδοτήσεις οι οποίες για πρώτη φορά έχουν ήδη ολοκληρωθεί.  Παράλληλα θα υπολογιστούν και όλες οι αυτοδίκαιες απολύσεις έως τον Αύγουστο του 2014, εφόσον υπάρχουν.
4.     Για την εξαγωγή των οργανικών κενών ή των πλεονασμάτων υπολογίζονται τα δεδομένα της χρονιάς που λήγει. Υπολογίζονται δηλαδή  
 α) τα τμήματα όπως αυτά λειτουργούν σε κάθε σχολείο (εφόσον είναι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα).
β) το ωρολόγιο πρόγραμμα όπως αυτό ίσχυσε, κατά τη χρονιά που λήγει και       γ) το ωράριο των εκπαιδευτικών όπως αυτό ισχύει με τη λήξη του διδακτικού έτους.
Την προηγούμενη π.χ. χρονιά (τοποθετήσεις σε οργανικά κενά Ιούνιος 2013) δεν μπορούσαν να ληφθούν υπόψη τα επιπλέον τμήματα που δημιουργήθηκαν το σχολικό έτος  2013-2014 αλλά και το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2013 και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ 3 μήνες μετά τις τοποθετήσεις, τον Σεπτέμβριο του 2013.
5.     Για να υπάρξει  οργανικό κενό σε κάποια ειδικότητα σε ένα σχολείο πρέπει οι ακάλυπτες ώρες 1ης ανάθεσης να είναι τουλάχιστον 12 (θεωρώ πολύ μεγάλο τον αριθμό ωρών διότι το μέσο ωράριο των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας είναι 20 ώρες)
6.     Η διαδικασία ορισμού υπεραρίθμων και άρσης της υπεραριθμίας τους  όπως αυτή αναφέρετε στα ΠΔ 50/1996 και 100/1997 δεν έχουν καμία σχέση με τους πλεονάζοντες που προβλέπει το Π.Δ. 28/2014 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις.
7.     Οι τοποθετήσεις σε οργανικά κενά γίνεται ως εξής:
α) Πρώτα τοποθετούνται οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί ανά ομάδα σχολείων (για τη διαδικασία περί υπεραριθμιών θα σταλεί όπως και πέρυσι  αναλυτικό ενημερωτικό την περίοδο εκείνη)
β) οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (εκτός πολυτέκνων) συγκρινόμενοι μεταξύ τους με βάση τα μόρια
γ) όλοι όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση βελτίωσης, οριστικής τοποθέτησης και μετατιθέμενοι συγκρινόμενοι μεταξύ τους με βάση τα μόρια.
8.     Οι τοποθετήσεις Διευθυντών σε κενούμενες θέσεις λόγω συνταξιοδότησης γίνονται ως εξής: οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στον πίνακα Διευθυντών του 2011 τοποθετούνται με βάση τη σειρά και τις αιτήσεις προτίμησης εκείνης της περιόδου. Ταυτόχρονα αν για κάποια από τα κενά σχολεία δεν υπάρχει σχετική αίτηση προτίμησης οι υπόλοιποι υποψήφιοι Διευθυντές καλούνται να υποβάλουν αίτηση προτίμησης για τα σχολεία αυτά. Η τοποθέτηση γίνεται με βάση τη σειρά κατάταξης στον πίνακα Διευθυντών.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ακολουθήσει νεώτερο ενημερωτικό με τον ορισμό των νέων Διευθυντών.

Εμείς οι αιρετοί της Ενωτικής Κίνησης θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε τα δεδομένα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθεί κανείς εκπαιδευτικός χωρίς τη θέλησή του, όχι μόνο τώρα αλλά και την περίοδο Σεπτεμβρίου, κατά τη κάλυψη των λειτουργικών κενών. 

Καπαρός Βαγγέλης  Αιρετός Ενωτικής Κίνησης  6936671898
Κουρεμπανάς Αλέξανδρος Αναπληρωματικός Αιρετός Ε.Κ. 6974725591

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ενημέρωση για τις αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας (12-06-2014)



ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

                       
                                                           
 
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας στην τελευταία του συνεδρίαση μεταξύ άλλων συζήτησε και ανακοινώνει:

1.   Τα θέματα της Αξιολόγησης, Αυτοαξιολόγησης και των Εξετάσεων - τρόπου προαγωγής – τράπεζας θεμάτων Α΄ λυκείου παραμένουν ανοικτά για τον κλάδο και είναι τα άμεσα ζητήματα μαζί με αυτό των Απολύσεων και Διαθεσιμοτήτων που πρέπει να αντιμετωπίσει ο κλάδος μας.

2.      Γι αυτά τα θέματα κυρίως και για το τι τακτικές πρέπει να ακολουθηθούν, το Δ.Σ. - εν όψει και της Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα τέλη Ιουνίου – πραγματοποιεί ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών της ΕΛΜΕ Φλώρινας, την ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ απόγευμα. Ζητούνται προτάσεις και πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. (το μέρος και η ώρα θα ανακοινωθούν…)

3.      Το Δ.Σ. θα επισκεφθεί τα Λύκεια του νομού κυρίως και θα προσπαθήσει να συναντηθεί με τους συλλόγους γονέων, για να ανταλλαχθούν απόψεις για τα ζητήματα τα Α΄ Λυκείου που αναφέρθηκαν παραπάνω, ώστε να δοθεί και μια συνέντευξη τύπου πάνω σ αυτά.

4.     Στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ Συναδέλφων μας, προκρίναμε την εφ άπαξ για το 2014 εισφορά 10 ευρώ ανά συνάδελφο τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο μπορεί να υπάρξει και άλλη πρόταση.


              Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ