Διεύθυνση : ΔΔΕ Φλώρινας - Κτίριο ΑΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας - ΤΚ 531 00


Πρόεδρος : Μούζα Βασιλική (τηλ. 6972609969)
Αντιπρόεδρος :Μελισίδου Ζαφειρειώ
Γ.Γραμματέας : Νικολάου Νικόλαος (6932428401)
Ταμίας :Λαζαρίδου Μαρία
Οργ. Γραμματέας : Πυργιλής Παντελεήμων
Μέλη: Φωτιάδου Χριστίνα , Κοσκοσά Παρασκευή


Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ Φλώρινας (13-04-2011)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
 
1. -ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2011 θα πραγματοποιηθεί ΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ.
 
    -Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2011 πρωί 9.00 με 11.00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας η Συνέλευση για το Συνέδριο     και αμέσως μετά οι εκλογές για την ανάδειξη των Αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ Φλώρινας  για το 15ο Συνέδριο ΟΛΜΕ από τις 11.30 μέχρι τις 16.15 (αυστηρά).
 
    -Ψηφίζουν μόνιμοι και αναπληρωτές που είναι οικονομικά τακτοποιημένοι για το 2010 και το Α΄εξάμηνο του 2011 - με βάση τις καταστάσεις. Όσοι δεν έχουν πληρώσει πρέπει να καταβάλουν οι ΜΟΝΙΜΟΙ 15€ για το 2010 - εάν δεν πλήρωσαν φυσικά - και 15€ για το Α΄εξαμ 2011 οι ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ αντίστοιχα 10€ για το 2010 -εάν δεν πλήρωσαν- και 10€ για Α΄εξαμ 2011.
 
    -ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/5/11.
 
    -Η ημέρα συνέλευσης και εκλογών είναι για όσους -και μόνον- συμμετάσχουν σ' αυτές ημέρα  συνδικαλιστικής  άδειας.
 
2. Η ΕΛΜΕ Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας    διοργανώνουν εκδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής 6 ΜΑΙΟΥ 2011 πάλι στην   Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας ώρα 19.00, με θέμα:
   ΄ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ και ΣΕΙΣΜΟΙ΄ ένα επίκαιρο ζήτημα λόγω της
   ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ. 
   Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες για το θέμα.
 
        Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ανακοίνωση για οδοιπορικά (13-04-2011)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




Πλ. Μόδη 3                           

531 00 Φλώρινα                                
Τηλ. 23850-23942, 28287

και  cbamn@sch.gr

http://elme-florina.blogspot.com/  

Ημερομηνία: 13  /  4 / 2011




ΠΡΟΣ:

κ.  Υπουργό Παιδείας

κ. Υπουργό Οικονομικών

ΚΟΙΝ:

·        Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
·        ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Θέμα: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ–ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η ΕΛΜΕ Φλώρινας με λύπη της επανέρχεται σε ένα θέμα που και παλιότερα είχε απασχολήσει τον κλάδο μας και παρά τις επανειλημμένες μας προσπάθειες όπως και της Ομοσπονδίας μας (ΟΛΜΕ) δεν έχει βρει λύση.
Κάποιοι εκπαιδευτικοί στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναγκάζονται να μετακινούνται από το σχολείο της οργανικής θέσης ή της πρώτης τοποθέτησης σε διπλανά -και όχι πάντα κοντινά- σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου. Ο νόμος 1566/85 προέβλεπε μια αμοιβή για τα οδοιπορικά έξοδα και την συμπλήρωση αυτή του ωραρίου.
Από τον Φεβρουάριο του 2009 με την αρ. πρωτ. 2/55768/0022 της 20/2/2009 – έως τότε καταβάλλονταν κανονικά -  χάρη στην ερμηνεία του όρου ΄χωριά΄ από τον τότε Διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους  κ. Μπασιώτη και τα τοπικά  τμήματά του, έχουν περικοπεί οι αμοιβές αυτές εκπαιδευτικών και μάλιστα σε μακρινές και δύσκολες περιοχές στο νομό μας. Εκτός του ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί αναγκάζονται να μετακινηθούν και πραγματικά επιβαρύνονται με τα μεγάλα πλέον έξοδα μεταφοράς τους, πιστεύουμε ότι ο νόμος 1566/85 έθεσε τις παραπάνω αμοιβές σαν κίνητρο και σαν ηθική ανταμοιβή και ζητάμε την άμεση επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς.
Παρακαλούμε να δείτε με κατανόηση το τόσο σοβαρό αυτό θέμα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τη λύση του.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Μπουντουλούλης Ευάγγελος        Παπαδοπούλου Ρούλα

Ανοικτή Επιστολή για το επίδομα παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών (13-04-2011)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ : κ. Φ. Πετσάλνικο
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ  : ΠΑΙΔΕΙΑΣ   κ. Α. Διαμαντοπούλου
και ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  κ. Γ. Παπακωσταντίνου
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Κύριε πρόεδρε, κυρία υπουργέ, κύριε υπουργέ, κύριοι βουλευτές.

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούμε στις παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές της πατρίδας μας, εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας σχετικά με την έντονη φημολογία για κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών κατά τη σύνταξη του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.
Συντασσόμαστε πλήρως με τις θέσεις και τις διαμαρτυρίες της ομοσπονδίας μας, της ΟΛΜΕ, για την σημαντική συρρίκνωση των αποδοχών μας τα τελευταία χρόνια. Μόνο πέρσι είχαμε ονομαστική μείωση των  ετήσιων αποδοχών μας μεγαλύτερη από 2000€. Διεκδικούμε μισθούς αξιοπρέπειας, με την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και με ενσωμάτωση όλων των γενικών επιδομάτων στο βασικό μισθό. Κατάργηση στο εξής της επιδοματικής πολιτικής.
Παράλληλα, επισημαίνουμε τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, ασκώντας το λειτούργημά μας στις εσχατιές της πατρίδας. Συνθήκες με:  
·        Υψηλό κόστος διαβίωσης και μετακινήσεων.
·        Μεγάλη απόσταση από την πρωτεύουσα της χώρας.
·        Απομόνωση κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.
·        Δυσκολίες πρόσβασης σε υπηρεσίες, πολιτιστικές ή επιστημονικές δραστηριότητες.

Η άρση όλων αυτών των ανισοτήτων απαιτεί ολοκληρωμένες περιφερειακές πολιτικές και γενναία οικονομική στήριξη των εργαζομένων, προκειμένου να παραμένουν στις «δύσκολες» περιοχές της πατρίδας μας. Στο βαθμό όμως που εξακολουθούν να ισχύουν οι έντονες περιφερειακές ανισότητες, η κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων δεν αποτελεί μέτρο δικαιότερης μισθολογικής πολιτικής. Θα επιδεινώσει κατά πολύ την οικονομική μας κατάσταση και θα έχει αρνητικότατες συνέπειες στις τοπικές αγορές. Οι περιφερειακές ανισότητες θα ενταθούν και  ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών θα εγκαταλείψει αναγκαστικά τις περιοχές μας, για τις οποίες και λόγοι εθνικοί επιβάλλουν την ενίσχυση του πληθυσμιακού τους μεγέθους.
 
                                   ΟΙ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
(ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ και ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

Ανακοίνωση για τα προβλήματα λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ ΦΛώρινας (11-4-2011)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Πλ. Μόδη 3                           

531 00 Φλώρινα                                
Τηλ. 23850-23942, 28287

e-mail:  mail@1lyk-florin.flo.sch.gr
                   

Ημερομηνία: 11  /  4 / 2011




ΠΡΟΣ:

Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΟΙΝ:

·        Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
·        ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




Θέμα: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας ύστερα και από τη συνάντηση που είχε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας, διαπίστωσε τα παρακάτω βασικά προβλήματα του ειδικού αυτού σχολείου:

·        Κτιριακό: ο υπάρχων χώρος  όπου φιλοξενείται το σχολείο δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των 33 μαθητών και δεν ανταποκρίνεται στον σχεδιασμό και τις απαιτήσεις για την εκπαίδευση μαθητών με πολλαπλές αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
·        Υποδομές: είναι ανύπαρκτος ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός που απαιτείται για μαθητές με  αυτισμό αλλά και άλλου είδους αναπηρίες. Δεν υπάρχει χώρος για φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, αίθουσα σίτισης και ανάπαυσης των παιδιών.
·        Δημιουργία οργανικών θέσεων όλων των προβλεπόμενων από το αναλυτικό πρόγραμμα κλάδων των γενικών μαθημάτων και των ειδικοτήτων του ΕΕΕΕΚ σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας με ειδίκευση την Κηπουρική και Ανθοκομία. Πιο συγκεκριμένα ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ11,ΠΕ20,ΠΕ08,ΠΕ16,ΠΕ14, ΠΕ18, ΠΕ28, ΠΕ26, ΠΕ29, ΠΕ30, ΠΕ25 καθώς και ειδικού βοηθητικού προσωπικού. σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας με ειδίκευση την Κηπουρική και Ανθοκομία.
Ιδιαίτερα το Δ,Σ, τονίζει την αναγκαιότητα εξεύρεσης κατάλληλου χώρου εντός σχολικών συγκροτημάτων Β/θμιας Εκπ/σης και ανέγερσης νέου διδακτηρίου για το ΕΕΕΕΚ όπως προβλέπει ο ν. 3699.
Το Δ.Σ. ζητάει από σας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσετε το συντομότερο δυνατό στις λύσεις αυτών των προβλημάτων για ένα σχολείο που επιτελεί ένα σπουδαίο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Μπουντουλούλης Ευάγγελος      Παπαδοπούλου Θεοδώρα

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση για το κτίριο του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας (28-03-2011)

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




Πλ. Μόδη 3                           

531 00 Φλώρινα                                
Τηλ. 23850-23942, 28287

e-mail:  mail@1lyk-florin.flo.sch.gr
                   

Ημερομηνία: 28  /  3 /  2011




ΠΡΟΣ:

Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΟΙΝ:

·        Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
·        ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·        ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
·       ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Θέμα: ΚΤΙΡΙΟ 3ου ΓΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Φλώρινας διαπιστώνει ότι μετά από παρέλευση τεσσάρων ετών από την προσωρινή παραχώρηση του αρχικού κτιρίου του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας για την στέγαση της Σχολής Καλών Τεχνών παρατηρήθηκαν πολλά προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, 3ΟΥ ΓΕΛ , ΣΕΚ,  ΕΕΕΕΚ, και ΙΕΚ. Τα παραπάνω σχολεία αναγκάστηκαν να συστεγαστούν σε δύο κτίρια αντί των τριών, ενώ είναι σχολεία διαφορετικής κατεύθυνσης και σκοπού και κάποια να λειτουργήσουν σε διπλοβάρδια.
Το πρόβλημα πλέον εντείνεται αφού οι μαθητές του ΕΠΑΛ έχουν αυξηθεί, το σχολείο Ειδικής Αγωγής απαιτεί ιδιαίτερες εγκαταστάσεις  και χώρους, τα εργαστήρια των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ βρίσκονται στο χώρο του 3ου ΓΕΛ και το νέο Πρόγραμμα Γενικού Λυκείου απαιτεί περισσότερες εγκαταστάσεις και άνεση χώρου. Σημειώνουμε ότι ήδη χρησιμοποιούνται χώροι-γραφεία των ΙΕΚ και εργαστήρια ως αίθουσες μαθημάτων για το ΓΕΛ.
Διευκρινίζουμε ότι στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την λειτουργία και την ενίσχυση της εικόνας της Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά πιστεύουμε ότι με προσωρινές λύσεις και μάλιστα σε βάρος της λειτουργίας των σχολείων άλλης βαθμίδας εκπαίδευσης  δεν προωθείται αυτός ο στόχος.
 Ζητάμε την επιστροφή του κτιρίου του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας την επόμενη σχολική χρονιά και παράλληλα τον συντονισμό όλων των φορέων της πόλης και του νομού για την εύρεση λύσης μόνιμης και αξιόπιστης στο θέμα της στέγασης της Σχολής Καλών Τεχνών, όπως άλλωστε έχει προταθεί στις συναντήσεις των αρμοδίων φορέων του νομού μας.
 

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Μπουντουλούλης Ευάγγελος         Παπαδοπούλου Θεοδώρα

Ανακοίνωση για Φροντιστηριακά Μαθήματα στους Μαθητές (21-03-2011)

«ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ»  ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ



Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας, στα πλαίσια της τελευταίας απόφασης της Γ.Σ. των Προέδρων ΕΛΜΕ, προτείνει σε όσους συναδέλφους προσφέρονται εθελοντικά να προχωρήσουν, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων τους, στην οργάνωση βοηθητικών μαθημάτων σε αδύνατους οικονομικά ή με μαθησιακές δυσκολίες μαθητές, ιδιαίτερα τώρα εν όψει των εξετάσεων.
Μετά την διακοπή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της ΠΔΣ, η ΟΛΜΕ έκρινε την παραπάνω πρόταση ως το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε  για την ενίσχυση των μαθητών μας.
Ασφαλώς το πρώτο στάδιο είναι πειραματικό και όποιες δυσκολίες μπορούν να συζητηθούν και να ξεπεραστούν με καλή θέληση απ όλους.
Για περαιτέρω εξηγήσεις επικοινωνήστε με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ μας.

Εννοείται ότι θα πρέπει αμέσως εφ όσον υπάρξει προσφορά, να απευθυνθούμε στους μαθητές.



              Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ